Rondje Loenersloot

Het rondje Loenersloot (+/- 26 Km) is een mooie tocht met vergezichten, dorpskernen, een grote variatie in waterwegen en een heus kasteel. Lees hier meer over deze prachtige kanotocht.

Een tocht met veel variatie 

Het rondje Loenersloot (+/- 26 Km) is een mooie tocht met vergezichten, dorpskernen, een grote variatie in waterwegen en een heus kasteel. Kasteel Loenersloot stamt uit 1258 en heeft nog altijd een middeleeuws karakter, ondanks het feit dat het in 1766 is gesloopt en weer opgebouwd. Overigens is het niet de bedoeling om de slotgracht te betreden met een vaartuig;
het kasteel is tot op heden nog steeds bewoond.

Op de Angstel kun je genieten van het polderlandschap met afwisselend boerderijen en huizen. Na Baambrugge komt de meanderende rivier langs en door Abcoude, waar nog de restanten van het Abcouder Slot te zien zijn. Later trekt de tocht nog onder meer over de Holendrecht, de Waver en de Winkel. Ook het natuurgebied Botshol, onderdeel van Natura 2000, is zichtbaar.

Geschreven door: Kay Kruyswijk

Bereid je goed voor

Denk er bij deze tocht van 26 kilometer aan dat je voldoende eten, drinken en de gepaste kleding meeneemt. Let ook op het weer, omdat de tocht deels over groter water gaat.

Meer informatie over het rondje Loenersloot vind je via onderstaande knop.

De partners van het Watersportverbond