Duurzame, schone en veilige jachthavens

Heb je een schone en veilige jachthaven en wil je dit uitdragen naar je bezoekers? Meld je dan aan voor Blauwe Vlag.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding. Jaarlijks wordt deze toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. De Blauwe Vlag wordt uitgereikt aan meer dan 4.500 stranden en jachthavens in ruim 50 landen wereldwijd.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het Watersportverbond maakt onderdeel uit van de jury die jaarlijks de Blauwe Vlag en de Groene Wimpel uitreikt. Kijk voor meer informatie over dit ecolabel op de website van de Blauwe Vlag.

De Blauwe Vlag is in eigendom van FEE International (Foundation for Environmental Education), een onafhankelijke NGO in Denemarken. In Nederland voert de Stichting KMVK het programma van de Blauwe Vlag uit. Het Watersportverbond werkt samen met de Blauwe vlag.

Ook een Blauwe vlag?

Meer weten over de Blauwe Vlag? Neem contact op met Erik van Dijk, nationaal operator Blauwe Vlag Nederland via erik@kmvk.nl  of 033-3039797. Meer informatie vind je ook op: www. blauwevlag.nl.  

Nederland telde in 2021 183 Blauwe Vlaggen: 127 jachthavens, 49 stranden en 7 recreatiestranden

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond