Koppeling ledenbeheer-pakket

Koppeling ledenbeheer-pakket aan Mijn.Watersportverbond

Het Watersportverbond heeft een generieke API ontwikkeld die het mogelijk maakt om het ledenbeheerpakket van een vereniging te koppelen aan Mijn.Watersportverbond. Hiervoor dient de softwareleverancier van het ledenbeheerpakket dat door een vereniging wordt gebruikt een koppeling te ontwikkelen die communiceert met de API van Mijn.Watersportverbond. Op dit moment heeft e-Captain als enige deze koppeling beschikbaar. Als je hier als vereniging gebruik van maakt, kan het ledenbestand direct gesynchroniseerd worden.  

Het voordeel van een koppeling tussen het ledenbeheer-pakket en Mijn.Watersportverbond is dat je nieuwe leden automatisch kunt doorgeven evenals mutaties van bestaande leden. Bij een koppeling houd je dus op één plek je ledenbestand bij.  

 

Voorwaarden koppeling ledenbestand aan Mijn.Watersportverbond

Met een koppeling van een ledenbeheer-pakket (bv e-Captain) aan Mijn.Watersportverbond gaat de aangesloten vereniging akkoord met de voorwaarden die daaraan verbonden zijn. Die voorwaarden zijn als volgt:

  1. Van elk lid dat nieuw wordt aangemeld en/of voor elke mutatie zijn de volgende gegevens verplicht*: Voorletters of Voornaam, Achternaam, Geslacht, Geboortedatum, Straatnaam, Huisnummer, Postcode, Plaats, Land.
  2. Mutaties van gegevens van leden die bij ons bekend zijn worden automatisch binnen 24 uur gewijzigd in Mijn.Watersportverbond
  3. Mutaties van een bondsnummer binnen Mijn.Watersportverbond.nl worden automatisch doorgevoerd in je ledenbestand via het ledenbeheer-pakket (bv e-Captain).
  4. Bij elke wijziging aan persoonsgegevens in Mijn.Watersportverbond.nl krijg je als aangesloten vereniging een melding binnen je ledenbeheer-pakket en kun je kiezen of je de wijziging wel of niet overneemt in je ledenbestand . 
  5. Het Watersportverbond hanteert de registratiedatum van elke nieuw lid als start van het lidmaatschap van het Watersportverbond. Deze kan verschillen van de start van het lidmaatschap bij de aangesloten vereniging.

 *Zie hiervoor het huishoudelijk reglement.

 

Andere programma’s

e-Captain heeft op dit moment als enige programma een koppeling met Mijn.Watersportverbond. Hierdoor worden mutaties in jouw eigen ledenadministratie automatisch ook doorgevoerd in Mijn.Watersportverbond. e-Captain heeft meerdere modules (o.a. website, boekhouding en havenbeheer) waardoor het programma voor veel verschillende type verenigingen geschikt is. 

Andere ledenadministratiesystemen zijn: E-Boekhouden, Club on the net, Davilex, Conscribo of Sportlink

Wil jij met jouw ledenbeheerpakket ook graag een koppeling maken? Laat dit dan ontwikkelen door de leverancier van jouw softwarepakket. Je softwareleverancier kan voor meer informatie contact opnemen met tech@watersportverbond.nl.

De partners van het Watersportverbond