Dit heb je nodig wanneer je wedstrijden wilt suppen.

Alles wat je nodig hebt om mee te doen aan een supwedstrijd.

Mijn Watersportverbond

Via Mijn Watersportverbond is te zien welke gegevens we van je hebben vastgelegd en welke wedstrijddocumentatie er op jouw naam staat. Lukt het inloggen niet? Stuur een mailtje aan wedstrijdsport@watersportverbond.nl en maak geen nieuw account aan.


Lidmaatschap

Voor deelname aan wedstrijden georganiseerd door aangesloten kano verenigingen is het lidmaatschap bij een aangesloten kano vereniging of het Watersportverbond verplicht.

Om deel te nemen aan officiële wedstrijden van de Holland Surfing Association moet je lid zijn van de HSA. Het aanvragen van een lidmaatschap doe je hier.

Wedstrijdlicentie

Voor uitzending naar EK’s, WK’s en andere ECA/ICF internationale wedstrijden stelt het Watersportverbond een licentie verplicht.

Voor deelname aan NK’s is de licentieplicht vastgelegd in de desbetreffende reglementen per discipline. Voor overige wedstrijden kan een licentieplicht gelden, zo deze is bepaald in de deelname vereisten.

Webshop

De volgende kano wedstrijdlicenties zijn te bestellen via de webshop  van het Watersportverbond:

  • Reguliere kano wedstrijdlicentie
  • Jeugd: tot het jaar waarin de persoon 14 wordt
  • Jongere: tot het jaar waarin de persoon 18 wordt
  • Persoonlijk kano lidmaatschap Watersportverbond

Algemeen

De organiserende autoriteit kan een deelnemerslijst indienen bij wedstrijdsport@watersportverbond.nl in excel format met de volgende velden:

 

naam wedstrijd

datum 1e race

Relatie nummer

naam

 

Het Watersportverbond zal de Organiserende Autoriteit binnen twee dagen op de hoogte brengen welke deelnemers niet voldoen aan de licentie en/of lidmaatschaps plicht, ter publicatie op het noticeboard.

Het Watersportverbond kan steekproefsgewijs deelnemerslijsten opvragen bij de organiserende autoriteit en controleren. 

Het Watersportverbond kan de organiserende autoriteit van het evenement en/of de verantwoordelijke persoon van een boot waarvan de bemanning of boot niet voldoet aan de wedstrijd documentatie hierop aanspreken.

In bijzondere gevallen kunnen evenementen een vrijstelling aanvragen bij het Watersportverbond, indien het deelnemersveld zich niet leent voor bepaalde wedstrijd documentatie.

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond