Data NK kanopolo opnieuw aangepast

26 mei 2021

De verspreiding van het coronavirus heeft grote invloed op het maatschappelijk leven en de sport. Het Watersportverbond volgt de situatie op de voet en laat zich adviseren door NOC*NSF, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. 

Helaas zijn er nog geen concrete versoepelingen aangekondigd op basis waarvan kanopolo weer in wedstrijdvorm kan worden beoefend. Dit geeft voor de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen kanopolo te veel onzekerheid. Daarom is besloten het programma aan te passen. Hieronder een opsomming van de impact op de voor de NK gereserveerde data:

  • 29 en 30 mei 2021 - vervallen als wedstrijdweekend voor NK
  • 19 en 20 juni 2021 - vervallen als wedstrijdweekend voor NK
  • 26 en 27 juni 2021 - NK KANOPOLO JUNIOREN klasse, gaat in principe door. In deze leeftijdscategorie kan nu al “normaal” worden getraind. We gaan ervan uit dat eind juni de wedstrijden ook weer zijn toegestaan. Met circa 6 tot 8 teams blijft het aantal personen bovendien beperkt. Locatie en programma volgen later.
  • 10 en 11 juli 2021 - blijft gereserveerd voor NK gerelateerde wedstrijden
  • 17 en 18 juli 2021 - vervallen als wedstrijdweekend voor NK
  • 4 en 5 sept. 2021 - blijft gereserveerd voor NK gerelateerde wedstrijden
  • 18 en 19 sept. 2021 - blijft gereserveerd voor NK gerelateerde wedstrijden

Kanopolo: trainen kan

Binnen de huidige maatregelen zien we dat bij veel verenigingen wel steeds meer mogelijkheden zijn om in groepsverband te trainen. Buitensporten in groepen tot 30 personen is immers toegestaan, mits je 1,5 meter afstand handhaaft. Gebruik hierbij je gezonde verstand.


Onderlinge wedstrijden zodra het kan

Ondanks dat NK-wedstrijden nog even op zich laten wachten, moedigen we in de tussentijd aan om, zodra maatregelen het weer toestaan, de onderlinge strijd weer op te zoeken. Mogelijk dat er verenigingen in de zomer kleine, regionale toernooien willen organiseren. Wellicht kan er op een andere manier een onderlinge wedstrijd worden gespeeld. Mocht het nodig zijn dan kan je de hulp van de NK organisatie inroepen.


Nieuwe berichtgeving volgt in juni

Begin juni bekijkt de kanopolo commissie op welke manier er in de resterende tijd nog een NK waardige competitie georganiseerd kan worden. De inschrijvingen, inclusief het betaalde inschrijfgeld blijven voorlopig staan. Denk vooral mee in de mogelijkheden. Alle input is welkom.

Het Watersportverbond blijft zich inzetten voor een versnelde opening van sporten in de buitenlucht, zodat we zo snel mogelijk het totale verenigingsleven weer op kunnen pakken. Benieuwd wat er binnen de huidige maatregelen mogelijk is of wil je je alvast voorbereiden op het moment dat er weer wedstrijden kunnen worden gevaren? Lees dan meer in het corona dossier.

 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond