De Vecht-afzaktocht is terug!

24 januari 2023

De Vecht-afzaktocht is terug!

In het verleden werd de Vecht-afzaktocht bijna jaarlijks aangeboden via de NKB. Wisselend het ene jaar vanuit Duitsland terug naar ons (oude) clubgebouw aan de Vecht. Het andere jaar vanaf het clubgebouw naar Ommen (met ophaalservice). Toen de animo langzamerhand verdween zijn we gestopt met het indienen van de tocht bij het NKB.


De Vecht-afzaktocht is terug!

We zijn nu wat jaren verder en met nieuwe energie willen we opnieuw proberen de tocht over de Overijsselse Vecht te organiseren op 27 mei 2023. De tocht kan gevaren worden over 15 of 24 kilometer. Je kunt de tocht starten in de Duitse plaatsen Laar of Emlichheim en je eindigt bij ons clubhuis in Hardenberg.

We verzamelen om 09:30 bij clubgebouw KVHV, Europaweg 12, Hardenberg. Alle deelnemers en kajaks worden vanaf daar naar het gekozen beginpunt gebracht. Na afloop kan er gedouched worden en krijgt iedereen een gratis consumptie. Voor de liefhebbers zijn een paar kajaks beschikbaar om de wildwaterbaan even uit te proberen. Kosten voor deelname (zowel leden als niet-leden) zijn € 5,-.


Nieuw clubgebouw met wildwaterbaan

Er is in de tussentijd veel veranderd. De Vecht heeft meer bochten gekregen en haar oevers zijn natuurvriendelijker geworden. We hebben een fantastisch nieuw clubgebouw in het Vechtpark achter de brandweerkazerne en daar hebben we ook een wildwaterbaan in onze 'tuin. Iedereen kan en mag daar gebruik van maken en wij willen dat op de dag van de Vecht afzaktocht graag faciliteren door wat wildwaterbootjes beschikbaar te stellen. 

Kijk voor meer informatie op de website van Kanovereniging Hardenberg-Vecht.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond