Doe jij mee aan het NK Kanopolo dit weekend in Den Haag? Regel snel je wedstrijdlicentie.

Komend weekend vindt het finaleweekend van het NK Kanopolo voor de Hoofdklasse, Eerste Klasse, Tweede en Derde Klasse plaats bij KV de Windhappers in Den Haag.

16 september 2021

We kijken er naar uit om weer met z’n allen samen op één locatie kanopolo wedstrijden te houden. Daarnaast is het natuurlijk spannend wie er zondagavond naar huis gaan met de NK-medailles.

Kijk hier voor het wedstrijdschema.

Zo bereid je je goed voor
Voor een goed, veilig en leuke wedstrijd is het natuurlijk belangrijk een paar zaken op orde te hebben. Hierbij een checklist:

  • Zorg dat je materiaal tip-top in orde is. Dat doe je immers voor de veiligheid én uitstraling van de sport!
  • Ben je scheidsrechter? Draag de juiste kleding, namelijk zwart. Dat valt op, is voor iedereen duidelijk en straalt autoriteit uit.
  • Zorg voor een geldige wedstrijdlicentie. Dit is nodig om de wedstrijdsport te kunnen organiseren. Zonder licentie, geen wedstrijdsport. Lees hier hoe je snel jouw licentie kunt bestellen via MijnWatersportverbond.nl.

Eindstand NK Junioren Kanopolo 2021
Op zondag 5 september is op de velden van LKV Rijnland in Leiderdorp het jeugdteam van KV Odysseus landskampioen geworden. In de Juniorenklasse (= onder 18 jaar) verloren de Alkmaarse talenten geen enkele wedstrijd. Odysseus ging het laatste speelweekend in met vier punten voorsprong op de nummer twee HWC de Helmvaarders.

Die voorsprong stond al snel onder druk; de eerste wedstrijd op zaterdagochtend werd gelijk gespeeld tegen het sterke team van de Deventer KV (5-5). Maar daarna herpakte de Alkmaarse jeugd zich en won elke wedstrijd. De kraker tegen Helmvaarders werd met 5 - 4 gewonnen, waarna Odysseus de titel niet meer kon ontlopen. Deventer speelde ook een ijzersterk weekend en pakte de tweede plaats door eveneens met 5 - 4 van Helmvaarders te winnen. De Helmonders complementeren het podium.

De eindstand van het NK Junioren Kanopolo 2021:
(1) KV Odysseus, Alkmaar
(2) Deventer KV, Deventer
(3) HWC de Helmvaarders, Helmond
(4) KV Waterwolf, Hoofddorp
(5) KV de Windhappers, Den Haag
(6) URKV Michiel de Ruyter, Uithoorn
(7) R & KV Het Anker, Ulft

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond