Experts aan de slag voor verenigingen

22 juni 2022

Experts aan de slag voor verenigingen

Het College van Deskundigen heet voortaan het Watersportverbond Expert Team. Het team heeft experts in huis op allerlei gebieden. Verenigingen kunnen gratis hulp vragen.

Een frisse club mensen, dat is een uitstekende typering voor de specialisten die watersportverenigingen met raad en daad bijstaan. En daar hoort een frisse naam bij: Expert Team dekt de lading volledig. Het team geeft gevraagd en ongevraagd advies. Het is een wisselwerking. Ze organiseren bijvoorbeeld webinars en versterken de band met regioteams. Zichtbaar zijn. Van toegevoegde waarde zijn. Dat is hun ambitie. 

 

De expertises

Het Expert Team heeft experts in huis op allerlei gebieden. Een greep: fiscaal en juridisch advies (o.a. bestuursrecht, privacyrecht, arbeidsrecht en verenigingsrecht), bouwkundige zaken, milieuwetgeving, en expertise op het gebied van overheid en ambtenaren . Op projectmatige basis stellen zij hun kennis ter beschikking aan aangesloten verenigingen van het Watersportverbond. Met als doel het vergroten van de kennis, slagkracht en capaciteit van deze watersportorganisaties.

 

Hoe werkt het?

Zit je als verenigingsbestuurder met een vraag of probleem dan kun je deze vraag neerleggen bij onze verenigingsondersteuners via vereniging@watersportverbond.nl. Zij leggen de vraag voor aan de juiste expert. Deze neemt persoonlijk contact met je op en stelt een stappenplan op om tot een advies te komen dat wordt aangeboden aan jouw watersportorganisatie. Dit is een analyse van de situatie waarbij in een aantal gevallen direct concrete hulp kan worden geboden. In complexere gevallen kan het zijn dat je het advies krijgt om hulp in te schakelen van, bijvoorbeeld, een aannemer of een advocaat.

 

Wat betaalt een vereniging voor de hulp?

De experts werken vrijwillig voor het Watersportverbond. Het eerste contact is daarom gratis. Alle hulp die de experts zelf kunnen bieden ook. Mocht er andere hulp ingekocht moeten worden, dan komt dat voor rekening van de hulpvrager.

 

Interesse om mee te helpen als expert en/of als coordinator van het Expert Team? 

Welkom! Vooral voor mensen die juridisch goed onderlegd zijn, is altijd plek. Wel je meer informatie over het Expert Team of heb je interesse zelf deel te nemen als Expert en/of Coördinator? Neem contact op met Louise Polet via vereniging@watersportverbond.nl.

 

Meer weten?

Neem contact op met Louise Polet via vereniging@watersportverbond.nl 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond