Kanovereniging De Windhappers: ‘Eindelijk een verzekering op maat’

12 januari 2023

Kanovereniging De Windhappers: ‘Eindelijk een verzekering op maat’

De Haagse kanovereniging De Windhappers heeft als eerste lid een op maat gemaakt verzekeringspakket afgesloten dat onze partner Allianz tegen voordelige tarieven aan leden van het Watersportverbond aanbiedt. 

De Windhappers behoort met haar ruim tweehonderd leden tot de grotere kanoverenigingen in het land. De vereniging heeft haar thuishaven achter de bekende kunstijsbaan De Uithof, waar het botenhuis met stalling en kantine ligt. “Als vereniging willen we onze zaakjes goed geregeld hebben. Verzekeringen zijn daar een belangrijk onderdeel van”, zegt voorzitter Jan de Koster. De Windhappers hebben hun verzekeringen daarom al jarenlang goed op orde. “Iedere drie tot vier jaar houden we onze verzekeringen weer eens tegen het licht. We lopen dan alles nog eens door: de voorwaarden, de dekking en de premies. Als grotere vereniging lopen wij al gauw aan tegen een verzekeringswaarde van negen ton, dus we betaalden altijd een aanzienlijk bedrag aan verzekeringspremies”, vertelt Jan, die een financiële achtergrond heeft.

Ruimte voor maatwerk

Vorig jaar werd het weer tijd om alle verzekeringen weer eens door te nemen. Jan: “We hoorden toen via het Watersportverbond dat Allianz bezig was met een verzekering speciaal voor watersportverenigingen. Dat klonk ons aantrekkelijk in de oren, zo’n verzekering bestond nog niet. Wij hadden een algemene huis-, tuin- en keukenverzekering die geen ruimte bood voor maatwerk.” Jan zocht contact met het Watersportverbond en vroeg om meer informatie over de verzekeringsmogelijkheden. Niet lang daarna kwam een expert van tussenpersoon Zeker in Sport bij De Windhappers op bezoek, voor een risicoscan. “Deze expert heeft uitgebreid in en rondom ons pand rondgekeken. Samen hebben we bekeken welke risico’s er waren, hoe die verzekerd waren en wat er eventueel nog beter kon. We hadden al veel goed geregeld dus er waren geen blokkerende factoren. Daardoor kregen we al snel goedkeuring van Allianz nadat we besloten hadden om over te stappen.” 

Betere dekking tegen een lagere prijs

We hebben nu een polis met veel meer focus op de risico’s waarmee je als watersportvereniging te maken kan krijgen”, vervolgt Jan. “We hebben voor het standaard pakket gekozen waarin opstal, inboedel en aansprakelijkheid bedrijven is verzekerd. Drie zaken die je als watersportvereniging goed geregeld moet hebben. Alle gebouwen en kano’s zijn nu goed verzekerd. Niet alleen de verenigingskano’s maar ook de kano’s van onze leden zijn verzekerd tegen de meest gangbare risico’s.”  

Een ander belangrijk voordeel is dat de nieuwe verzekering rekening houdt met de vele investeringen die De Windhappers de laatste jaren in preventieve maatregelen staken om bijvoorbeeld brand en inbraak te voorkomen. “Daar ging best veel geld in zitten, maar dat zagen we bij de vorige verzekeraar niet in de premie terug. Maar bij onze nieuwe verzekering worden die investeringen beloond met voordelige tarieven. We hebben nu een maatwerkverzekering die alleen de risico’s dekt die wij als kanovereniging lopen waardoor de premie ook interessanter wordt. Een betere dekking dus, tegen een lagere prijs. Dat is een dubbele plus!” 

  

Meer weten over de verzekeringen op maat voor verenigingen van het Watersportverbond? Kijk dan op deze pagina

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond