Nieuwe financiële tegemoetkomingen sportverenigingen aangenomen

Vraag financiële compensatie aan voor jouw vereniging!

4 februari 2021

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Er zijn daardoor verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de maatregelen op te vangen. 

Op 29 januari zijn de wetteksten van de nieuwe Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO-Q4) en Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS-Q4) gepubliceerd in de Staatscourant, waarmee deze regelingen definitief zijn geworden. Deze tekst is hier te vinden. Deze week zal de regeling publieksvriendelijk worden gepresenteerd op de website van DUS-I, het uitvoeringsloket. De TASO-regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste 10% omzetverlies hebben gehad in het vierde kwartaal van 2020. Van 19 februari tot en met 5 april kan daar compensatie via de TASO-Q4 worden aangevraagd. De TVS-regeling is bedoeld voor verhuurders van sportaccommodaties die (een deel van) de huursom over het vierde kwartaal van 2020 (1 oktober t/m 31 december 2020) hebben kwijtgescholden aan amateursportorganisaties. Het loket voor de TVS-Q4 is geopend van 9 maart tot en met 3 mei. 


Alle financiële regelingen voor sportverenigingen

Het Watersportverbond heeft alle financiële regelingen voor (water)sportverenigingen op een rij gezet. We streven ernaar om deze pagina steeds te steeds te actualiseren als er nieuwe regelingen of ontwikkelingen zijn. 

Ga naar het overzicht: financiële regelingen COVID-19 voor verenigingen

 

Interactief dossier NOC*NSF

Ook NOC*NSF heeft een speciaal interactief dossier online gezet. In het dossier ‘Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’ staat eenvoudig uitgelegd welke overheidsregelingen er zijn en ontdekken clubs voor welke regelingen ze wel en niet in aanmerking komen. Bekijk hier het dossier ’Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’. 

Uitgelichte artikelen

Coronavirus en watersport

De partners van het Watersportverbond