Overzicht financiële regelingen COVID-19 voor verenigingen

12 april 2021

Update 30-12-2021

Vanwege eerst de avondlockdown, en nu de volledige lockdown, heeft het kabinet aangekondigd weer generieke steunmaatregelen in te stellen, zoals de TVL en NOW. Vanaf 20 december kan er TVL voor Q4 2021 worden aangevraagd. Wanneer het loket voor Q1 2022 opent is nog niet bekend. Ook kan er inmiddels voor november en december 2021 NOW aangevraagd worden.

Daarnaast heeft het kabinet ook aangekondigd een aantal steunmaatregelen specifiek voor de sport in te stellen. Er is eerder al € 76 miljoen beschikbaar gesteld voor de sport in q4 2021. Inmiddels is dit door het kabinet aangevuld met € 25 miljoen voor 2021 en voor januari 2022 is nog eens een bedrag van € 55 miljoen beschikbaar gesteld voor de sport. Met dit budget worden een viertal steunmaatregelen uitgewerkt.

Allereerst komt er een nieuwe regeling voor toegangskaarten topsportwedstrijden. Deze mogen nu alleen zonder publiek worden georganiseerd en de regeling waar nu aan wordt gewerkt is bedoeld ter compensatie van de gederfde kosten voor verkoop van toegangskaarten. De verwachting is dat eind januari de contouren van deze regeling helder worden en in februari of maart zal het loket voor aanvragen geopend worden.

Ook de regelingen die we al kenden in de sport, de TASO (voor amateursportverenigingen), de TVS (voor verhuurders van sportaccommodaties) en de  SPUK IJZ  (voor ijsbanen en zwembaden) worden weer ingesteld. De regelingen zullen op enkele punten worden aangepast aan de huidige situatie. Naar verwachting gaat op zijn vroegst in maart het loket hiervoor open.

Houd voor het laatste nieuws de website van de Rijksoverheid en in de gaten.

Informatie over een borgstelling voor een noodkrediet is te vinden op de website van SWS.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond