Olympisch seizoen barst los met Australian Open Canoeslalom

Martina Wegman en Lena Teunissen trainen intensief samen

18 februari 2020

In het weekend van 21 t/m 23 februari a.s. komen Martina Wegman en Lena Teunissen in actie bij de Australian Open Canoeslalom in Penrith, nabij Sydney.  De dames zijn sinds dit jaar vaste trainingspartners en bereiden zich momenteel in Australië voor op het nieuwe wedstrijdseizoen. Ze hopen in Penrith fit aan de start te liggen. Het evenement kent een hoog niveau, aangezien er veel internationale toppers aanwezig zijn en het tevens het Olympische kwalificatiemoment voor de Australiërs en Nieuw Zeelanders is.

Martina Wegman (30 jaar) heeft zich afgelopen jaar dankzij 2 top-resultaten bij World Cups gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Japan en heeft vervolgens vanuit NOC*NSF maatwerkondersteuning ontvangen. Onderdeel van deze ondersteuning is de plek voor Lena Teunissen (22 jaar) als haar vaste trainingspartner. “Lena is dit jaar naar Australië gekomen als sparringpartner en ook om haarzelf te ontwikkelen. Het is fijn om een vaste trainingspartner te hebben. Dit maakt de trainingen gezelliger en uitdagender. Zo kunnen we elkaar pushen op het water en van elkaar leren. We focussen ons momenteel met name op volumetraining”, aldus Martina. 

“We maken momenteel veel trainingsuren. We doen 2 à 3 trainingen per dag. Ik merk dat het wel omschakelen is vanuit de duurtrainingen en de kou in Europa naar de explosievere trainingen in de warmte. Voor mij is het de tweede keer in Australië. Het is heel fijn om onder deze optimale omstandigheden te kunnen trainen”, geeft Lena aan.  


Olympische voorbereiding Wegman
Wegman neemt naast deze Australian Open dit jaar deel aan de Europese Kampioenschappen in Lee Valley en een World Cup in Europa. Wegman: “Deze twee internationale wedstrijden staan in het teken van ‘oefenen’. Daarnaast pendel ik veel op en neer naar Tokio waar ik trainingsblokken heb gepland. Mijn grote doel zijn de Spelen komende zomer. Hierna kijk ik verder”. Ze vult aan: “Het is erg fijn om reeds gekwalificeerd te zijn. Zo kan ik me goed richten op een groot ‘winter’ trainingsblok en mij optimaal voorbereiden op de samenwerking met mijn vaste trainer Telmo. Straks tijdens de Spelen zijn we helemaal op elkaar ingespeeld”.

Martina Wegman @Oceania Open 2020
Martina Wegman @Oceania Open 2020

Eerste wedstrijd na revalidatie voor Teunissen
Lena Teunissen heeft in 2019 een blessure aan haar schouder opgelopen en afgelopen winter gerevalideerd. “Voor mij is dit de eerste wedstrijd van het jaar en de eerste na mijn revalidatietraject. Ik heb deze winter hard gerevalideerd, zodat ik weer pijnvrij kan trainen. Dit lukt steeds beter, maar het revalideren is nog niet klaar. Ik hoop te zien waar ik nu sta ten opzichte van mijn concurrenten en te zien waar ik nog aan moet werken voordat het seizoen echt begint. Die verbeterpunten neem ik mee in mijn verdere voorbereiding. Deze zomer wil ik bij de internationale kampioenschappen U23 pieken”, aldus Lena. 

Lena Teunissen @Mike Dawson
Lena Teunissen @Mike Dawson

Australian Open Canoeslalom
Martina en Lena varen op vrijdag 21 februari vanaf 09.00 uur (lokale tijd) de 2 heats in de Women K1 (WK1). De semi-final WK1 en final WK1 worden op zaterdag 22 februari vanaf 10.30 uur (lokale tijd) gevaren.

Website Australian Open Canoeslalom 

Startlijst WK1

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond