Pittige omstandigheden bij K4-Marathon in de Rijp

Wat een heerlijk rondje varen rond de Starnmeer moest worden, werd een pittige strijd tegen de elementen: regen, wind en kou speelden de deelnemers aan de K4-marathon bij de Argonauten afgelopen zondag behoorlijk parten.

10 november 2019

De K4-marathon is een traditie en één van de laatste wedstrijden van het Nederlandse kanoseizoen. De wedstrijd voor 4-persoonsboten kent doorgaans een internationaal deelnemersveld. Zo ook dit jaar met afvaardigingen uit Duitsland en Denemarken. Met name de Deense afvaardiging was dusdanig sterk dat ze met de meeste prijzen naar huis terug gingen.

Aangescherpte reglementen

Voorheen ging de wedstrijd als open Nederlands Kampioenschap door het leven. Echter hebben aangescherpte reglementen dit bijna onmogelijk gemaakt. In geen van de categorieën verschenen 5 of meer 4-persoonsboten aan de start, dus kon er geen sprake zijn van een NK. Desondanks werd er fanatiek gevaren. Zo stond er de 5 kilometer voor de aspiranten, 27 kilometer voor de mannen senioren en 18 kilometer voor de junioren, masters en dames op het programma. De rietschoten boden nog wat luwte, maar maakten de regen niet minder. De warme douche na de eindstreep was een welkome beloning en zorgde voor toch nog mooie tijden op deze koudste 6 oktober sinds het begin van de weermetingen.

Klik hier voor de uitslagen van de K4-marathon >>

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond