Op maat gemaakte verzekering voor verenigingen

23 juni 2022

Op maat gemaakte verzekering voor verenigingen

Het wordt steeds moeilijker om je als watersportvereniging goed te verzekeren. Dat horen wij steeds vaker terug. Verzekeraars vinden het moeilijk een standaard verzekering te kunnen aanbieden en bovendien beschouwen zij de risico’s vaak als te groot. Om die reden is het Watersportverbond om tafel gegaan met partner Allianz en Zeker in Sport, specialist in  verzekeringen in sport, en heeft een verzekering ontwikkeld speciaal en uitsluitend voor leden van het Watersportverbond. 

Op maat gemaakt

Er komt veel kijken bij het verzekeren van een watersportvereniging. De verenigingen die zijn aangesloten bij het Watersportverbond zijn zo divers qua kenmerken en samenstelling dat een ‘one size fits all’ niet werkt. De verzekeringen die onlangs werd gelanceerd is op maat gemaakt. Verenigingen kunnen zelf aangeven wat ze wel en niet verzekerd willen hebben. Op basis daarvan wordt een premie bepaald die én haalbaar is voor de vereniging haalbaar is én de gewenste dekking geeft. Ook aanspraken in verband met milieuschade kunnen worden afgedekt.

Dekking voor schade aan derden

Een uniek component is de dekking tot maximaal €100.000 voor aanspraken voor schade aan zaken van derden die de vereniging ’onder zich’ heeft. Mocht er bijvoorbeeld brand uitbreken door nalatigheid van de vereniging, dan is schade aan gestalde boten tot 100.000 euro schade gedekt. Dit is een risico dat vaak niet wordt onderkend en het voortbestaan van de vereniging in gevaar kan brengen. Zie hiervoor ook het onlangs gepubliceerde artikel over bewaarneming

Materiële belangen

Verder dekt de verzekering materiële belangen in brede zin. Dat houdt bijvoorbeeld in:

  • verenigingsgebouwen en inventaris
  • gebouwen bedoeld voor opslag van vaartuigen
  • lesvaartuigen
  • werk- & landmaterieel

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

Op maat gemaakte verzekering voor verenigingen