Maartje Otten vaart finale K1 World Cup Kanoslalom

De Nederlandse eindigt uiteindelijk op een knappe negende plaats

9 november 2020

In het weekend van 6 tot en met 8 november heeft in het Franse Pau de laatste World Cup Kanoslalom van 2020 plaatsgevonden. Namens Nederland kwamen hier Joris en Maartje Otten, beiden woonachtig in Frankrijk, in actie. Maartje werd uiteindelijk zeer knap negende in de finale K1. Broer Joris wist niet te stunten, zijn World Cup eindigde in de semi-finale. 

Maartje Otten werd in de semi-finale eerder op de zaterdag werd 10e, wat precies genoeg was voor het bereiken van de finale. “Ik heb in de semi-finale een run gevaren waar ik erg tevreden mee was. Toen ik hoorde dat ik door was naar de finale was het toch een beetje schrikken. Ik heb nog nooit een semi-finale van een World Cup gevaren, laat staan een finale”, aldus de 24-jarige Maartje. De finale K1 werd bij de dames gewonnen door de Franse Marie-Zelia Lafont. Maartje werd uiteindelijk negende.


Tevreden met ‘thuiswedstrijd’

Otten kijkt terug op een geweldig weekend: “Ik ben heel tevreden over deze wedstrijd. Ik woon sinds vorig jaar hier in Pau, dus ik ken de baan erg goed. Het is super om een ‘thuiswedstrijd’ te mogen varen. Natuurlijk was het een bijzondere wedstrijd. Frankrijk zit in een lockdown, de wedstrijd was achter gesloten deuren en er waren niet zo veel deelnemers in vergelijking met een ‘normale’ World Cup. Gelukkig lagen er genoeg goede vaarders aan de start, dus ik wist dat het ondanks de situatie toch een interessante wedstrijd zou worden. Het is voor mij een super motivatie voor de komende wintertrainingen”.


Geen stunt voor Joris Otten

Joris Otten (22 jaar) startte in de semi-finale C1 en werd hier 20e. Dit was onvoldoende om later in het weekend de finale te varen. De finale C1 bij de heren werd gewonnen door de Ier Liam Jegou. Voor Joris geen stunt zoals eerder dit weekend door zijn zus behaald. “Gezien het feit dat ik hier heb gewoond dit jaar en veel vooruitgang heb geboekt, had ik veel meer verwacht van deze wedstrijd, maar helaas kwam het er dit keer niet uit”, blikt Joris terug.


Teunissen en Wegman niet aanwezig

Lena Teunissen en Martina Wegman namen vanwege de coronamaatregelen niet deel aan deze wedstrijd in Pau. Teunissen is momenteel woonachtig in Augsburg en zag geen mogelijkheid om naar Frankrijk af te reizen. Wegman, namens Nederland gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio, verblijft momenteel in Nieuw-Zeeland.  

Alle informatie en resultaten van deze afsluitende World Cup is hier te vinden.

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond