Laatste kans op medailles in kanoslalom achter gesloten deuren

Joris en Maartje Otten komen namens Nederland in actie

3 november 2020

In het weekend van 6 tot en met 8 november vindt in het Franse Pau de laatste World Cup Kanoslalom van 2020 plaats. Namens Nederland komen hier alleen Joris en Maartje Otten, beiden woonachtig in Frankrijk, in actie.

Joris Otten (22 jaar) start in de heats ‘men C1’ en vaart tevens het onderdeel ‘extreme canoe slalom’. Maartje Otten (24 jaar) start in de heats ‘women K1’.


World Cup achter gesloten deuren

Vanwege de coronamaatregelen vindt deze laatste World Cup van 2020 achter gesloten deuren plaats. Joris Otten licht toe: “Deze laatste wedstrijd belooft een gekke wedstrijd te worden. Frankrijk zit in lockdown en we mogen alleen naar de baan toe met getekende formulieren en daarnaast is er helemaal geen publiek aanwezig. Dat wordt wel even anders, maar dat we überhaupt een wedstrijd mogen varen tijdens een landelijke lockdown is echt fantastisch”.


Dromen van finaleplaats

Hij vervolgt: “Verder verwacht ik wel dat ik hier een goede wedstrijd neer kan zetten. Ik heb bijna het hele jaar in Pau gewoond en getraind. Ik ken de baan ondertussen beter dan elke andere baan. Hier wonen en trainen heeft me beter gemaakt en ik verwacht dat ik dat komend weekend echt kan gaan laten zien. Als ik kijk naar mijn doelen durf ik te dromen van een finaleplaats. Het veld is vanwege de huidige situatie uitgedund, waardoor ik automatisch in de halve finale zit. De stap daarna is de finale, dus daar ga ik zeker voor en als ik een goede run neerzet, geloof ik dat de kans er ook echt in kan zitten.

 

Geen Teunissen en Wegman

Lena Teunissen en Martina Wegman nemen door de coronamaatregelen niet deel aan deze wedstrijd in Pau. Teunissen is momenteel woonachtig in Augsburg en ziet geen mogelijkheid om naar Frankrijk af te reizen. Wegman, namens Nederland gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio, verblijft momenteel in Nieuw-Zeeland.  

Alle informatie over deze afsluitende World Cup is hier te vinden.
Volg hier de live resultaten. 

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond