Het team

Waar staat het Watersportverbond als organisatie voor? Lees hier meer over onze organisatie.

Het Watersportverbond bestaat uit én maakt zich sterk voor zo’n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. We ondersteunen onze verenigingen op tal van gebieden. Zo brengen we verenigingsbestuurders meerdere keren per jaar bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen en helpen we met het oplossen van lastige verenigingsvraagstukken. We maken kinderen enthousiast voor de watersport, leiden trainers en instructeurs op en samen zetten we ons ervoor in dat wedstrijdsporters kunnen deelnemen aan eigentijdse en goed georganiseerde wedstrijden. We voelen ons verantwoordelijk voor de hele ‘vaarweg’: van kennismaking met de boot, het board en/of kanovaren tot Olympisch goud.  


Onze sport moet je beleven!

We zijn er niet alleen voor plezier en prestatie. Onze sport moet je beleven! Dit vraagt schoon en veilig water dat goed is ontsloten voor sport en recreatie. Daarom maken we ons sterk voor het toegankelijk, betaalbaar en bevaarbaar houden van de 4400 kilometer aan Nederlandse vaarwegen en onze Noordzeekust.

De watersport is continu in beweging om aantrekkelijk te blijven voor sporters en publiek. Met onze medewerkers en ons netwerk aan vrijwilligers, verenigingen en vaarwegen bieden we met elkaar een groter bereik, hogere kwaliteit en meer positiviteit.

De partners van het Watersportverbond