Waar kan ik leren varen?

Leren varen kan bij een vereniging en een vaarschool. Hier leggen we uit wat het verschil is. Sommige locaties hebben een keurmerk. Dan krijg je een officieel diploma.

Samen met de HISWA hebben wij de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) opgezet. Het doel: een uniform diplomasysteem dat staat voor veiligheid en eenduidige kwaliteit. Bij locaties met het CWO keurmerk krijg je altijd les van gediplomeerde instructeurs, in kleine groepen en in fatsoenlijke motorboten. Op elke CWO locatie behaal je dezelfde officiële motorbootdiploma’s (de officiële naam is Jachtvaren). CWO erkende locaties kunnen verenigingen en vaarscholen zijn. Maar, hoe weet je wat voor jou de beste keus is?

Vereniging of vaarschool?

Het verschil tussen een vereniging en een vaarschool: van een vereniging wordt je lid en bij een vaarschool boek je alleen een cursus. Beide bieden meestal het hele jaar wekelijkse lessen, maar ook cursussen in bijvoorbeeld de vakantieperiodes. 

Welke CWO erkende locaties zitten bij jou in de buurt?

Klik op onderstaande knop en selecteer < buitenboordmotor of jachtvaren motor non-tidal / tidal > om te kijken waar de CWO-motorbootlocaties zich bevinden.

 

 

.

De partners van het Watersportverbond