Dutch Water Week

25 mei – 2 juni 2024 Almere/Lelystad

Dutch Water Week 25 mei – 2 juni 2024 Almere/Lelystad

De Dutch Water Week vindt dit jaar wederom plaats in de wateren voor Almere en Lelystad. De kern van het evenement is de Allianz Regatta, een internationale zeilwedstrijd voor de top van de wereld in de Olympische klassen en voor een bredere groep zeilers in niet-olympische klassen. Er worden demonstraties van het nieuwe urban watersporten georganiseerd en er zal voldoende gelegenheid zijn om zelf te sporten als nieuwkomer en als liefhebber.

Ook Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond, wordt tijdens de Dutch Water Week georganiseerd. Het is ook de ambitie om beurzen en anderen evenementen op en aan het water (b.v. kano/sup-toertochten, motorbootevenementen, kanopolowedstrijden) aan de Dutch Water Week te koppelen, evenals publiekstrekkers in extreme watersporten. Eigenlijk zijn alle evenementen met een link naar water welkom om zich aan de Dutch Water Week te verbinden. Het Watersportverbond roept geïnteresseerden op zich aan te melden.


Allianz Regatta

Sinds 2022 wordt de Allianz Regatta gevaren in het zuidelijke deel van het IJsselmeer bij Almere. Het evenement vindt plaats van 27 mei tot en met 2 juni 2024. De Allianz Regatta bestaat uit een World Cup en een Open Nederlands Kampioenschap. In de World Cup nemen de beste zeilers ter wereld het tegen elkaar op in de tien olympische klassen, onder welke de nieuwe kite- en windfoilingklassen. 

 

Optimist on Tour

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement van het Watersportverbond waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport!

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Het enige dat je nodig hebt, is minimaal zwemdiploma A. Plezier op het water gegarandeerd!

De partners van het Watersportverbond