Selectiecriteria World Sailing Youth Worlds

De afdeling Topzeilen coördineert voor de jeugd diverse uitzendingen naar internationale wedstrijden. Onder andere de jaarlijkse uitzending naar de World Sailing Youth Worlds.

De Youth Sailing World Championships is het belangrijkste jaarlijkse evenement voor jeugd onder 19 jaar. Ieder jaar worden de beste jeugdzeilers en windsurfers van Nederland uitgezonden. Het Watersportverbond hanteert ambitieuze selectiecriteria voor deelname. Uitgangspunt is dat een kandidaat die wordt uitgezonden kans moet maken op een top-8 positie. Bovendien zijn de geselecteerden verplicht om, na selectie, in de voorbereiding een door het Watersportverbond goedgekeurd intensief trainingsprogramma te volgen.

De Youth Sailing World Championships 2023 vindt plaats in Buzios, Brazilië (18-16 december 2023). Bezoek hier de officiële website van de World Sailing Youth Worlds. Het selectiereglement voor de editie van 2023 is via onderstaande link te downloaden.

Iedere inschrijver kan zichzelf tot uiterlijk 12 augustus 2023 voor kitefoil en 30 augustus 2023 voor andere klassen aanmelden.

Aanmelden voor de nationale selectie kan via dit formulier.

 

Bart van Roessel
Topsport

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond