Kenniscentrum

Alles wat je wilt weten over over top, wedstrijd en recreatief watersporten vind je in het kenniscentrum.

Verenigingsontwikkeling

Bij het besturen van een vereniging komt veel kijken. Eigenlijk bestuur je een complete organisatie op vrijwillige basis. Er komen ongetwijfeld zaken voorbij waar je als bestuurslid vragen over hebt. Het Watersportverbond kan je helpen bij allerlei vraagstukken.


Maatschappelijke thema's

Informatie over actuele onderwerpen binnen de maatschappij zoals het coronavirus en sport.


Vaarwater

Iedereen wil in een mooie en schone omgeving varen. Daarom doen wij veel op het gebied van natuur en milieu. Het Watersportverbond lobbyt landelijk op een drietal onderwerpen: veilig op het water, schoon water en toegankelijk water. Onze belangrijkste dossiers liggen op het vlak van waterplanten, toiletlozingen op het water, antifouling en groen varen.


Wedstrijdsport

Veel mensen varen graag en met plezier competitief. Het watersportverbond vergemakkelijkt het organiseren van, inschrijven voor, deelnemen aan en uitvoeren van wedstrijden. Alles met de kracht van wind, water en golven.


Topsport

Slechts een klein gedeelte van de wedstrijdsporters bereikt de top. Hoe stimuleer je eigenlijk een topsportklimaat binnen jouw organisatie? En hoe steekt topsport in Nederland in elkaar?


De partners van het Watersportverbond