Selectiecriteria World Sailing Youth Worlds

De afdeling Topzeilen coördineert voor de jeugd diverse uitzendingen naar internationale wedstrijden. Onder andere de jaarlijkse uitzending naar de World Sailing Youth Worlds.

De Youth Sailing World Championships is het belangrijkste jaarlijkse evenement voor jeugd onder 19 jaar. Ieder jaar worden de beste jeugdzeilers en windsurfers van Nederland uitgezonden. Het Watersportverbond hanteert ambitieuze selectiecriteria voor deelname. Uitgangspunt is dat een kandidaat die wordt uitgezonden kans moet maken op een top-8 positie. Bovendien zijn de geselecteerden verplicht om, na selectie, in de voorbereiding een door het Watersportverbond goedgekeurd intensief trainingsprogramma te volgen.

De Youth Sailing World Championships 2019 vond plaats in Gdynia, Polen (13 t/m 20 juli). Bezoek hier de officiƫle website van de World Sailing Youth Worlds. Het selectiereglement voor de editie van 2019 is via onderstaande link te downloaden.

Het selectiereglement en bijkomend inschrijfformulier voor de World Sailing Youth Worlds 2020 (Salvador, Brazil) zullen uiterlijk in februari 2020 beschikbaar worden gesteld.

Bart van Roessel
Topsport

Vragen over dit dossier? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond