Opleidingen zeilen

Vind hier alle opleidingen voor de zeilsport.

Zeil opleidingen

Hoe leer ik (beter) zeilen?

Eigen vaardigheid opleidingen lopen via het CWO, stichting Commissie Watersport Opleidingen. Er zijn specifieke opleidingen voor diverse typen zeil- (en motor-) boten.

Instructeurs opleidingen

Hoe leer ik andere mensen (beter) zeilen?

Instructeurs opleidingen lopen eveneens via het CWO. Net als dat je CWO-diploma's kunt halen in verschillende typen boten, kun je ook instructeur worden in verschillende disciplines. 

Trainers opleidingen 

Hoe leer ik andere mensen  (beter) wedstrijdzeilen?

Wil jij wedstrijdzeilen overbrengen op enthousiaste starters of gevorderde wedstrijdzeilers? Dat kan, de opleiding tot zeil-trainer/-coach is een traject dat je daarvoor klaarstoomt. 

Official opleidingen

Hoe leer ik (te helpen bij) het organiseren van een wedstrijd?

Als vrijwilliger aan de slag bij wedstrijden? Een Official opleiding bereidt je voor op veel van de taken die uitgevoerd moeten worden. De opleidingen zijn online beschikbaar en certificering tot en met niveau 3 (club official) vindt plaats via diverse aangesloten verenigingen. Voor niveau 4 (nationaal official) en niveau 5 (internationaal official) zijn extra opleidingen beschikbaar via het Watersportverbond en World Sailing

De Kwalificatie Structuur voor Zeil Officials is in lijn met World Sailing en NOC/NSF (Kwalificatie Structuur Sport, KSS) geldende voorschriften.

Denise Willaarts
Opleidingen

Vragen over dit dossier? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond