Allianz Jeugd WK Zeilen geslaagd als test voor ‘grote WK’ in 2023

15 november 2022

Allianz Jeugd WK Zeilen geslaagd als test voor ‘grote WK’ in 2023

De 2022 Allianz Youth Sailing World Championships in Den Haag bleken afgelopen zomer een showcase voor de zeilsport. Het goed bezochte evenement versterkte ook het verlangen naar de 2023 Allianz Sailing World Championships volgend jaar augustus, die Nederland opnieuw in de schijnwerpers zullen zetten.

Het enthousiasme en betrokkenheid vanuit de organisatie en vrijwilligers voor volgend jaar groeit met de dag.'

'Het was zonder meer  een zeer geslaagd evenement. Een uiterst positieve ervaring voor alle betrokkenen en opnieuw werd de lat hoger gelegd, met een evenement dat in alle opzichten een superprofessioneel niveau liet zien’, verklaarde World Sailing Technical Delegate Pedro Rodrigues na afloop. ‘Dank aan alle leden van het organisatiecomité, vrijwilligers, wedstrijdofficials voor al hun werk en inzet en dank aan alle deelnemers voor de buitengewone sfeer van respect, tolerantie en sportiviteit.

Gedurende acht dagen in juli streden 415 atleten uit 67 landen in het kustgebied van Scheveningen om de prijzen. Maar liefst 310 boten en boards werden ingezet. Spanje won de Nations Trophy. Het evenement werd voorts gekenmerkt door een spannende strijd in diverse klassen, sportiviteit op het water en een geweldige verbroedering met de lokale gemeenschap.

De wereldkampioenschappen jeugdzeilen waren ook een geweldige test voor de locatie waar volgend jaar zomer de 2023 Allianz Sailing World Championships voor onder meer de olympische klassen zullen plaatsvinden.

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: 'Het Allianz Jeugd WK Zeilen was een belangrijke test voor het 'grote' WK volgend jaar in Den Haag. Wij zijn erg blij met de positieve evaluatie van World Sailing, die in lijn ligt met onze interne evaluatie. Het enthousiasme en betrokkenheid vanuit de organisatie en vrijwilligers voor volgend jaar groeit met de dag.'

Tijdens het evenement konden de trackingsystemen, analyseprogramma’s en de werking van de nieuwe website uitvoerig worden getest. Met succes. World Sailing prees verder de geweldige samenwerking tussen alle betrokken partijen en de toewijding van organisatie en de vrijwilligers.

Een compliment dat in dank werd aanvaard door Ilse Janssen, Sailing Manager Allianz Sailing World Championships. 'Voor alle zeilers was het een bijzondere ervaring om mee te doen aan een WK jeugd. Sommigen van hen zullen zeker ooit medailles op de Olympische Spelen. Voor ons was het een goede test ter voorbereiding op de wereldkampioenschappen in 2023. Als team hebben we veel geleerd en grote vooruitgang geboekt in de voorbereiding daarop. We kijken er dan ook naar uit om hier de toekomstige wereldkampioenen te mogen ontvangen.’

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Events Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond