Theorie-examens recreatievaart tijdelijk uitgesteld

15 november 2021

Vanaf dinsdag 16 november kunnen er helaas minder mensen tegelijk theorie-examen bij het CBR doen.

Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt. Naast het gebruik van mondkapjes en schermen, is het CBR nu ook weer verplicht anderhalve meter afstand te houden. Dat betekent dat er van dinsdag 16 november tot en met zaterdag 4 december helaas minder mensen tegelijk theorie-examen bij het CBR kunnen doen.

Door het CBR is de keuze gemaakt om alleen de geplande theorie-examens recreatievaart voor de komende drie weken uit te stellen. Het gaat om circa 4.200 theorie-examens. De betreffende kandidaten krijgen persoonlijk bericht van het CBR.  Bij het inplannen van een nieuw examenmoment krijgen zij voorrang. Het CBR laat weten het ontzettend vervelend te vinden dat de kandidaten moeten worden teleurgesteld. Het CBR doet er alles aan om iedereen op gepaste afstand en veilig examen te laten doen.

 

Inzet van extra capaciteit

Vanuit het Watersportverbond is contact geweest met het CBR. Er is toegezegd dat er de komende weken extra capaciteit wordt ingezet (vrijdagavonden en weekenden) om de achterstanden weg te werken/in te lopen. De verwachting is dat de beperkte capaciteit ook de rest van december zal beslaan en daar wordt dan ook gelijk op ingespeeld.

De keuze om nu alleen de vaarbewijzen  aan te pakken heeft te maken met het relatief grote tijdsbeslag van vaarbewijsexamens in tegenstelling tot andere examens, waardoor er veel meer andere examens door kunnen blijven gaan.

Meer informatie bij het CBR

De partners van het Watersportverbond