Haringvlietbrug grootste deel van 2023 dicht voor de scheepvaart

14 december 2022

Haringvlietbrug grootste deel van 2023 dicht voor de scheepvaart

Vanaf 1 januari 2023 tot en met eind september zal de Haringvlietbrug gerenoveerd worden. De brug kan in die tijd niet bediend worden. 

De Haringvlietbrug is gebouwd in 1964. De verkeersintensiteit en de grootte en gewicht van het vrachtvervoer is sinds die tijd enorm toegenomen. In 2019 reden er per dag circa 66.000 voertuigen over de brug. Het bewegende deel van de brug is daardoor toe aan renovatie. Zo is het bewegingswerk verouderd, zijn er problemen met bevestiging van het rijdek en zijn de technische systemen aan vervanging toe. 

Renovatie is een hele operatie. Rijkswaterstaat heeft op verzoek van ons regioteam Delta Noord samen met de aannemer een presentatie hierover gehouden tijdens de regiovergadering met de verenigingen. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Zo is de constructie van het nieuwe brugdek al in volle gang. In bijgaande presentatie leest u meer over de planning en de omvaarroutes.

Het regioteam zit al sinds een aantal jaar regelmatig met Rijkswaterstaat om tafel over de Haringvlietbrug. De brug is al langer in slechte staat en openingen voor de scheepvaart werden steeds meer beperkt. Het regioteam heeft het voor elkaar gekregen dat er afgelopen zomer toch weer een aantal openingen bij kwamen. Nu is dan eindelijk de geplande renovatie begonnen. Helaas is het zo’n omvangrijk project dat het niet mogelijk is dit buiten het vaarseizoen te doen. Gelukkig zullen na de zomer 2023 de normale openingstijden weer gaan gelden en kan de brug er weer jaren tegenaan.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond