Kleurrijke Opening Allianz Jeugd WK Zeilen met 450 zeilers uit 67 landen

10 juli 2022

Kleurrijke Opening Allianz Jeugd WK Zeilen met 450 zeilers uit 67 landen

Zaterdagavond 9 juli was het zo ver. 450 zeilers uit 67 landen liepen met hun eigen vlag de parade voor de officiële opening van het Allianz Jeugd WK Zeilen dat deze week gevaren wordt in Den Haag, Scheveningen. Traditiegetrouw had ieder land water mee uit eigen land wat symbolisch bij elkaar werd gegoten. Het zijn de allerbeste beste talenten in de zeil- windfoil- en kitefoilwereld die zijn afgereisd naar de haven van Scheveningen voor de week van hun leven. Want het gaat niet alleen om winnen, het gaat ook om vrienden maken voor het leven.  

Alle 450 zeilers, hun coaches en teammanagers  arriveerden op de Hollandse fiets bij Jumpteam aan de Schevenings boulevard, waar het Allianz Jeugd WK Zeilen officieel werd geopend en wat tevens de thuisbasis van de kitefoilers is deze week . Alle talenten kregen even het podium om trots de vlag van hun land te tonen aan de wereld en de genodigden en om de aftrap te vieren van deze internationale uitdaging.

Toernooidirecteur Dorian van Rijsselberghe is supertrots en blij dat de organisatie erin geslaagd is om deze competitie van hoog niveau te organiseren met de hulp van al hun partners en vrijwilligers. "De jeugd wereldkampioenschappen hebben mij destijds echt geleerd hoe ik moet verliezen om een betere atleet te worden,’ memoreerde hij ten overstaan van alle deelnemers en gasten.

Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe

Mondiale watermix

Bij de wereldkampioenschappen jeugdzeilen brengt elk landenteam een fles water vanuit het eigen land mee. De traditie van het 'mengen van het water' laat zien hoe verbonden we zijn over de hele wereld en brengt het thema van dit toernooi naar boven: internationale strijd en internationale vriendschap. 

 

Toernooi geopend met waterstof van Missie H2

Charles Glover, voorzitter van de commissie jeugdevenementen van World Sailing, opende het evenement officieel. Daarna had Stefan Stüven, zeilend voor Trinidad en Tobago in de ILCA6, de eer om fietsend de energie op te wekken die nodig was om het water dat alle landen hadden meegebracht via Missie H2 Waterstof machine om te zetten in stroom, die de elektrische scheepshoorn deed loeien.

Haring happen

De opening werd afgesloten met het oer-Hollandse gebruik, haring happen. Niet op een broodje, maar verticaal vanaf boven het hoofd. Alle aanwezigen mochten dit gebruik zelf ervaren, voor iedereen was er een “herring”.

 

10 juli Allianz Jeugd WK Zeilen officieel van start

Op 10 juli gaat het toernooi officieel van start met de eerste races om 11 uur. Net als op de Olympische Spelen krijgt een groot deel van de deelnemers op dit Jeugd WK het materiaal van de organisatie. 310 boten dan wel windfoilplanken zijn uitgereikt.

 

Hoe te volgen?

Het toernooi is goed te volgen via de instagram en twitterkanaal van Allianzsailingworlds. Bekijk ook de website voor de live blog, racetijden en resultaten.

De Nederlandse deelnemers zijn goed te volgen via het kanaal van TeamAllianz.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond