KV Keistad en Deventer KV ontvangen stimuleringsbudget voor para kanovaren

2 september 2021

KV Keistad heeft € 850,- toegekend gekregen vanuit NOC*NSF stimuleringsbudget Inclusief Sporten en Bewegen ontvangen. Hiermee heeft de Amersfoortse kanovereniging materiaal aan kunnen schaffen voor para-sporters. Het proces voor de aanvraag is redelijk eenvoudig. Je dient online een aanvraag bij NOC*NSF via een formulier dat je moet invullen. NOC*NSF controleert vervolgens bij het Watersportverbond of alles klopt en keurt daarna de aanvraag wel of niet goed. 

Ria Rietveld, bestuurslid van KV Keistad in Amersfoort: ‘Vanuit de Commissie Aangepast Sporten van het Watersportverbond kwam destijds het verzoek een instap ochtend voor para-sporters te organiseren. Dat hebben we gedaan met op die dag aanwezig o.a. een sprint-marathon trainer, surfski trainer, een bewegingswetenschapper en een ergotherapeut. Het was zo’n ongelofelijk groot succes dat bijna alle deelnemers door wilden met de kanosport. De ambities varieerden van toervaren tot wedstrijdsport met een droom om mee te kunnen gaan doen met de paralympics in Parijs.

Wij moesten dus op zoek naar materiaal waarmee onze para-sporters, allen met een progressieve spierziekte, om een optimale zithouding  te realiseren en de rompbalans te kunnen ondersteunen. 

Vanuit het stimuleringsfonds van het NOC*NSF en het Sport akkoord  van de gemeente Amersfoort 'Inclusief sporten en bewegen' hebben we subsidie gekregen om passend materiaal aan te schaffen om inclusief sporten mogelijk te maken.

Inmiddels hebben we voor onze sporters een tweetal surfski's en een zeekajak aan kunnen schaffen, die zowel door para sporters als overige clubleden gebruikt kunnen worden. Wekelijks zijn de para-sporters op het water te vinden en varen of trainen ze mee binnen de bestaande vaargroepen. Fantastisch om te zien!’

Ook de Deventer Kano Vereniging ontving eerder dit jaar het bedrag van € 850,- vanuit hetzelfde stimuleringsbudget, waarmee ze drie kano’s aan hebben kunnen schaffen met een ruimere kuip. 

 

Ook stimuleringsbudget aanvragen?

Als je als vereniging actief aan de slag wilt met inclusie en diversiteit binnen de vereniging dan kun je gebruik maken van het stimuleringsbudget in de sport. Bijvoorbeeld als je nieuwe sporters aan je vereniging wilt binden, een ontwikkelingstraject met jouw bestuur wil starten, of een samenwerking met een organisatie in de wijk van jouw vereniging wilt aangaan. Dit met als doel om beter mensen te bereiken die vanwege etnische achtergrond, leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, seksuele geaardheid of sociale positie, belemmeringen ervaren om zich thuis te voelen op de vereniging. Clubs kunnen maximaal € 850,- aanvragen. De aanvraag moet gericht zijn op:

  • Het versterken en/of vernieuwen van sport- en beweegaanbod
  • Het bereiken van de doelgroep (vraaggericht)
  • Het verhogen van de sportdeelname aan het sport- en beweegaanbod

 

Meer weten?

Wil je als vereniging meer weten over dit stimuleringsbudget of heb je een aanvraag gedaan en heb je instemming nodig van het Watersportverbond? Neem dan contact op met Louise Polet via vereniging@watersportverbond.nl.

 

Meer informatie over de aanvraag en het aanvraagformulier is hier te vinden. 

Para kanovaarders bij KV Keistad
Para kanovaarders bij KV Keistad

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond