Nieuwe naam voor Agentschap Telecom

16 november 2022

Nieuwe naam voor Agentschap Telecom

Het Agentschap Telecom wordt per 1 januari omgedoopt tot Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (afgekort RDI). Deze nieuwe naam dekt beter de lading van de huidige werkzaamheden. Het Agentschap telecom verzorgt onder andere de marifoon registratie voor de watersport. 

Inspecteur-generaal Angeline van Dijk: “Er is sprake van een toenemende digitalisering. Dat is een voorwaarde voor een duurzame economische ontwikkeling en brengt ons land verder. Tegelijkertijd brengt het nieuwe kwetsbaarheden en risico’s met zich mee. Maatschappelijke belangen kunnen daardoor onder druk komen te staan. Dat heeft de maatschappelijke opgave van Agentschap Telecom in de loop der jaren veranderd.” 

De nieuwe Rijksinspectie Digitale Infrastructuur behoudt de taken van het huidige agentschap. Daarnaast zal de RDI nadrukkelijker investeren in de digitale veiligheid van Nederland. Bijvoorbeeld door intensiever toezicht te houden op netwerken en de digitale veiligheid van slimme apparaten. 

De toezichtstaken zijn de afgelopen jaren al sterk toegenomen. De verwachting is dat die groei zich de komende jaren voort zal zetten. De naam 'Rijksinspectie' sluit goed aan bij die ontwikkeling. In verband met de verbreding van het werkveld dekt de benaming 'Telecom' de lading niet meer. 'Digitale infrastructuur' doet dat wel.

Vanaf 1 januari is het RDI te bereiken op telefoonnummer 088-0416000 of per email op info@rdi.nl. Let er op dat de factuur voor uw marifoonregistratie straks dus van de RDI komt en niet meer van Agentschap Telecom. 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond