Opleiding Assistent Instructeur gefinancierd vanuit Sportakkoord

6 april 2023

Opleiding Assistent Instructeur gefinancierd vanuit Sportakkoord

Wil je jouw vereniging versterken door uitbreiding van kader? Het Watersportverbond heeft ervoor gezorgd dat de opleiding voor assistent Instructeur (niveau 2) vanuit het Sportakkoord kan worden gefinancierd. De opleiding is bedoeld voor iedereen van 16 jaar of ouder die het leuk lijkt om te helpen bij het lesgeven op de vereniging. 

Deelnemers leren tijdens de opleiding onder meer lesindelingen te maken, oefeningen uit te leggen en aanwijzingen te geven. Ook leren ze meer over veiligheid. Na het volgen van de opleiding kan de deelnemer direct aan de slag onder begeleiding van een ervaren instructeur. Voor de volgende sporten zijn er opleidingen tot Assistent Instructeur:

Sportakkoord

Het Watersportverbond heeft ervoor gezorgd dat deze opleidingen vanuit het Sportakkoord gefinancierd worden. Het Sportakkoord is een initiatief van de Rijksoverheid om sportverenigingen  toekomstbestendig te maken en te ondersteunen. Het hoofddoel van het Sportakkoord is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. In vrijwel elke gemeente is inmiddels een lokaal Sportakkoord afgesloten. Ben je nog niet betrokken bij het Sportakkoord in jouw gemeente en zou je dat wel willen? Neem dan contact op met de gemeente om je alsnog aan te sluiten.

Bespreek de mogelijkheden binnen jouw gemeente

Wil jouw vereniging in aanmerking komen voor financiering van de opleiding tot Assistent Instructeur? Bespreek dan met de adviseur Lokale Sport van jouw gemeente de mogelijkheid om van deze service gebruik te maken. Dit kan je vereniging een hoop geld besparen. Op de servicelijst van jouw gemeente staan ook andere interessante workshops, verenigingstrajecten en (bestuurs)cursussen die jouw vereniging kunnen versterken. Ook hier geldt het advies om met de adviseur Lokale Sport de mogelijkheden voor jouw vereniging te bespreken.

Het vaarseizoen start bij opleidingen

De start van het vaarseizoen is het moment om te starten met opleidingen op je vereniging. Naast opleidingen tot instructeur biedt het Watersportverbond opleidingen aan voor officials en trainers. Voor alle opleidingen geldt dat er gebruik wordt gemaakt van de Watersport Academy. Dit is de elektronische leeromgeving waar het opleidingstraject voor zowel de deelnemer als de leercoach efficiënt en gestructureerd is vormgegeven. Op gebruikersvriendelijke wijze wordt de deelnemer door de opleiding geleid met thuisopdrachten en praktijkopdrachten die op de eigen vereniging volbracht kunnen worden. 

 

Meer weten? Kijk dan op: watersportacademy.nl of mail naar opleidingen@watersportverbond.nl

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie Jeugd

De partners van het Watersportverbond