Proef Pampus onderdeel van Dutch Water Week

27 januari 2022

Proef Pampus onderdeel van Dutch Water Week

27 mei tot en met 5 juni is het zover: de Dutch Water Week. Een evenement waarin de watersport in al zijn pluriformiteit samenkomt. Nu Proef Pampus, een meerdaags culinair festival op het eiland voor Amsterdam, aanhaakt, heeft het alles in zich om een publieksevenement van formaat te worden. De Dutch Water Week is een initiatief van het Watersportverbond, TIG Sports en wordt ondersteund door Allianz.

De Dutch Water Week en Proef Pampus versterken elkaar,” Bart Kuilman, Pampus

De Dutch Water Week vindt plaats in de wateren voor Amsterdam, Almere en Lelystad. Op verschillende plekken op het water zijn wedstrijden in moderne, maar ook in de langer bestaande zeilklassen. De Allianz Regatta is daarvan het bekendste voorbeeld. Ook zijn er demonstraties van nieuwe watersporten en is er gelegenheid om zelf te sporten als nieuwkomer en als liefhebber. Het wordt dé watersportweek van het jaar. Voor het hele gezin.

 

Pampus: midden in het wedstrijdgebied

Het is het eeuwige manco van de zeilsport: het is geen publiekssport. Mensen op de wal zijn simpelweg te ver verwijderd van de zeilwedstrijd om iets te kunnen zien. Met het aanhaken van Proef Pampus is dit euvel eindelijk getackeld: het eiland Pampus ligt midden in het wedstrijdgebied van de Allianz Regatta. “De 1200 bezoekers die Proef Pampus dagelijks trekt, zitten met hun snufferd bovenop de wedstrijd. Hoe mooi is dat!”, jubelt Marijn Stokker, kartrekker van de Dutch Water Week en werkzaam bij het Watersportverbond.

 

Chillen en lekker eten

Proef Pampus is een meerdaags culinair en cultureel festival. Naast lekker eten & drinken zijn er andere leuke activiteiten. Zo is er live muziek, kunnen kinderen hutten en boten bouwen, staan er gezellige marktkraampjes en is er zelfs een heuse circustent. Dit zonder voorbij te gaan aan de museale functie van Pampus: het museum is gewoon geopend.

 

Bredere doelgroep

Nu Proef Pampus onderdeel is van de Dutch Water Week komt er een tribune om de zeilwedstrijd te zien en tenten om bijvoorbeeld zakelijke gasten te fêteren op lekker eten. De samenwerking biedt Proef Pampus de mogelijkheid om een breder publiek te bereiken. Bart Kuilman: “Gezinnen waarvan niet iedereen even watersport minded is, gaan zich hier uitstekend vermaken. Er is voor ieder wat wils! Ook sponsoren zullen het hier geweldig vinden.”

 

Ieder evenement is welkom om aan te sluiten

“Het doel is om van de Dutch Water Week een jaarlijks terugkerend evenement te maken”, vertelt Marijn Stokker. Stiekem droomt hij dat het het grootste watersportevenement van de wereld wordt. Elk evenement dat zich aangetrokken voelt tot de Dutch Water Week is welkom om zich aan te sluiten.

 

Sluit je evenement aan!

Interesse om je evenement onderdeel te laten zijn van deze mooie waterweek? De organisatie van de Dutch Water Week gaat graag met je in gesprek! Meld je via info@dutchwaterweek.nl.

 

Meer over Dutch Water Week
Ticket Proef Pampus

Duurde Proef Pampus voorheen vier dagen; nu zal het duren zolang de Dutch Water Week duurt: acht dagen. Maar let op! Het maximaal aantal bezoekers per dag is 1200. Een ticket moet je boeken en op is op. Voor start van de verkoop houd www.pampus.nl, de nieuwsbrief of de facebookpagina van Pampus in de gaten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via https://www.pampus.nl/contact.

 

Foto's: Copyright Lianne Geurts, Rederij Belle

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond