Tweede Symposium Belangenbehartiging

14 september 2022

Tweede Symposium Belangenbehartiging

Na het succes van vorig jaar nodigen wij je met veel plezier uit voor het tweede Symposium Belangenbehartiging dat gehouden wordt op zaterdag 1 oktober 2022 van 10.00-17.00 uur bij de Koninklijke Watersport-Vereeniging 'Loosdrecht'. 

Met het symposium willen wij onze verenigingsbestuurders (maximaal twee per vereniging), regioteams en ons Expert Team (voorheen College van Deskundigen) informeren, inspireren, en (van elkaar) laten leren hoe we samen een positieve rol van betekenis kunnen spelen ten aanzien van toegankelijk, schoon en veilig vaarwater. 

Voor het tweede Symposium Belangenbehartiging staan de volgende onderwerpen op het programma: 

  • Omgevingswet - Deze nieuwe wet is een bundeling van meerdere wetten en regelingen met betrekking tot bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden wordt duidelijk welke gevolgen de omgevingswet voor jouw vereniging kunnen hebben.
  • Kaderrichtlijn Water (KRW) - De KRW is een Europese richtlijn over de kwaliteit van het oppervlaktewater en grondwater. In 2000 hebben de landen uit de Europese Unie (EU) deze richtlijn vastgesteld. Al het water in Nederland moet in 2027 een goed leefgebied vormen voor de planten en dieren die er thuishoren. En er moet redelijk eenvoudig drinkwater van te maken zijn. De KRW is ook in de Nederlandse Waterwet opgenomen. Zijn er in de nabije toekomst beperkingen te verwachten voor de watersport? En hoe kunnen wij onze verantwoordelijkheid nemen om het water schoon te houden?
  • Standpuntbepaling van het Watersportverbond - Op de thema’s registratie en waterplanten gaan we in op het speelveld, de positie van het Watersportverbond binnen dat speelveld, delen we ons standpunt en gaan daarover met jullie in gesprek.

Sprekers

De volgende sprekers zullen op bovenstaande onderwerpen inhoudelijk ingaan en voorbeelden bespreken van hoe de onderwerpen van toepassing zijn op watersportverenigingen en hun omgeving:

  • Daan Hollemans, adviseur ruimtelijke strategie, en Hendrik van den Bosch, adviseur water(wet) en vergunningen - Antea Group
  • Michael Bentvelsen, beleidsadviseur waterbeleid - Unie van Waterschappen

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden

Deel dit artikel:

Tweede Symposium Belangenbehartiging