Verklein je risico bij winterstalling

15 september 2022

Verklein je risico bij winterstalling

Veel leden van verenigingen zullen  in deze periode hun boten, daar waar dat kan, overbrengen naar de winterstalling. Meestal is dit buiten op het terrein of in een loods. Wij merken dat verenigingen zich er niet altijd van bewust zijn dat de huurovereenkomst voor de zomerligplaats anders is dan de overeenkomst voor winterstalling. De winterstalling wordt namelijk aangeduid als bewaarnemen en bij bewaarneming is de bewaargever, de vereniging dus, in de meeste gevallen aansprakelijk voor de schade die tijdens de bewaarneming ontstaat. Het is dus verstandig als vereniging een aparte huurovereenkomst af te sluiten voor de winterstalling.

 

Vraag de notitie en huurovereenkomst aan

Om verenigingen hier zo goed mogelijk bij te helpen en adviseren, hebben wij een notitie en bijbehorende huurovereenkomst winterberging opgesteld, in samenwerking met verzekeraar Allianz, de werkgroep Productontwikkeling en het Expert Team van het Watersportverbond. Wij raden verenigingen aan om voor het komende winterstallingsseizoen deze notitie goed te lezen en de huurovereenkomst te gebruiken en zo het risico op aansprakelijkheid te verkleinen. 

Wil jij de notitie en de huurovereenkomst ontvangen? Vraag deze dan aan door een e-mail te sturen naar vereniging@watersportverbond.nl

 

Aansprakelijkheid extra verzekeren

Wil je als vereniging je aansprakelijkheid extra verzekeren, dan kan dat via het Watersportverbond. Onlangs hebben wij samen met partner Allianz en Zeker in Sport, specialist in  verzekeringen in sport, een verzekering ontwikkeld speciaal en uitsluitend voor onze leden. Het bijzondere aan deze verzekering is dat deze op maat gemaakt is, volledig afgestemd op de type vereniging en haar wensen. Op deze manier komt een verzekering tot stand die én haalbaar is voor de vereniging én de gewenste dekking geeft. 

Een uniek component is de dekking tot maximaal €100.000 voor aanspraken voor schade aan zaken van derden die de vereniging ’onder zich’ heeft. Mocht er bijvoorbeeld brand uitbreken door nalatigheid van de vereniging, dan is schade aan gestalde boten tot 100.000 euro schade gedekt. Dit is een risico dat vaak niet wordt onderkend en het voortbestaan van de vereniging in gevaar kan brengen. 

Klik hier voor meer informatie over deze verzekering.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond