Zeil virtueel tegen elkaar met eSailing

3 april 2020

Met de tijdelijke sluiting van verenigingen, vaarscholen en havens en de oproep om vooral thuis te blijven zijn we ons ervan bewust dat je ongetwijfeld manieren zoekt om leden betrokken te houden. Een leuke manier om contact met elkaar te houden is door het online varen van zeilwedstrijden tegen elkaar in het spel Virtual Regatta.


Gratis game

Speel Virtual Regatta gratis op de computer via www.virtualregatta.com. Of download de game in de App Store of Google Play Store op je telefoon of tablet. Er is zowel een inshore als een offshore variant beschikbaar, die beiden toegankelijk zijn voor iedereen, van ervaren (wedstrijd)zeilers tot niet zeilers. 

Wanneer je de game opent, wordt je gevraagd een account aan te maken, in te loggen of als gast te spelen. Vervolgens kom je terecht in het startscherm. Wanneer je Virtual Regatta voor het eerst speelt, kan je in de Sailing School leren hoe de game werkt. Of speel een wedstrijd tegen andere gebruikers. Wil je beter worden in eSailing? Begin met spelen en bekijk ook deze video’s waarin uitgelegd wordt hoe je beter wordt. In onderstaande video leggen we je uit hoe je begint met spelen in Virtual Regatta.

Zeil tegen elkaar

In de game kan je privé wedstrijden aanmaken om tegen vrienden en/of verenigingsleden te spelen. In het startscherm klik je op ‘Aangepaste Race’ en dan ‘Creëren’ om een eigen wedstrijd aan te maken. Vul vervolgens de details voor jouw wedstrijd in en klik op het slotje om de race af te schermen met een unieke code. Deel deze code met vrienden en/of verenigingsleden. Om in de game te komen, klikken zij in het scherm van ‘Aangepaste race’ op het slotje en vullen zij de code in. Start de wedstrijd zodra iedereen in de wedstrijd zit.

Voor €9,99 per maand kan je een VIP-pas aanschaffen om onbeperkt privé wedstrijden te organiseren voor maximaal 20 personen tegelijk. In onderstaande video leggen we je uit hoe je een privé wedstrijd aanmaakt.

Nederlands Kampioenschap eSailing

Het Watersportverbond werkt ook dit jaar samen met World Sailing en Virtual Regatta om het Nederlands Kampioenschap eSailing te kunnen houden. De scores van alle Nederlandse spelers tellen automatisch mee voor de NK ranking. 

Heb je vragen? Mail dan naar esailing@watersportverbond.nl.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond