Kanovaren

De kanosport is zeer divers, wellicht meer dan je verwacht. Lees hier welke vormen van kanovaren je kunt beoefenen.

De kanosport is zeer divers, wellicht meer dan je verwacht. Toervaren is de meest bekende vorm van het kanovaren. Het varieert van het maken van recreatieve tochtjes op sloten, vaarten, kanalen, beken, rivieren en meertjes tot aan meerdaagse kanotochten in wildernisgebieden met stromend en/of groot water of op zee. Maar in de kanosport kennen we ook een grote verscheidenheid aan wedstrijddisciplines die je kunt beoefenen:

  • Kanoslalom
  • Kanosprint
  • Afvaart
  • Freestyle
  • Kanopolo
  • Marathon
  • Surfski

Ga eens langs bij een vereniging bij jou in de buurt. Via een introductie- of beginnerscursus maak je niet alleen kennis met het kanovaren, maar ook met de vereniging en de diverse disciplines. De vereniging heeft vaak boten, peddels en helmen ter beschikking, dus je hoeft niet direct een hele uitrusting aan te schaffen.

Persoonlijk lidmaatschap kanovaarders

Ben je geen lid van een bij het Watersportverbond aangesloten kanovereniging, maar wil je wel viermaal per jaar het Magazine Kanosport ontvangen, toertochten varen, kajak-instructeur worden en/of deelnemen aan een NK of een andere wedstrijd?
Meld je dan aan als 'Persoonlijk kano-lid'. De aanmelding gaat via www.mijnwatersportverbond.nl. Registreer jezelf en ga vervolgens naar de 'webshop'. Hier bestel je het 'persoonlijke lidmaatschap' voor € 42,20. 
Let op: vergeet niet het vinkje 'kano' te selecteren.

Magazine Kanosport

'Kanosport' is het magazine voor kanovarend Nederland. De kanoleden en de aangesloten verenigingen van het Watersportverbond ontvangen vier maal per jaar het magazine in de brievenbus.  Hierin worden diverse vaarroutes en ervaringen op het water beschreven. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de verenigingen, opleidingen, de toerkalender en het wedstrijdnieuws. 
Losse nummers of jaar-abonnement
Ben je geen kano-lid, maar wil je wel een los nummer ontvangen? Mail naar info@watersportverbond.nl en geef je bestelling door. De kosten zijn € 7,25 excl. BTW per los nummer. De kosten voor een jaar-abonnement (= vier nummers) zijn € 25,00 excl. BTW.  
Advertenties
Wil je eenmalig of structureel een advertentie in het Magazine Kanosport plaatsen? Het magazine valt bij alle kanoleden en aangesloten watersportverenigingen op de deurmat. Er zijn diverse formaten mogelijk. Download dan hier de tarieven van de advertenties. 
Kopij
Jouw bijdrage in de vorm van een toerverslag, verenigingsnieuws of wedstrijdnieuws is van harte welkom. Voor een optimaal resultaat is een tekst van 400 à 500 woorden, met daarbij max. 3 foto's in hoge resolutie, gewenst. Je kunt de kopij sturen naar het e-mailadres kanosport@watersportverbond.nlVind een kanovereniging bij jou in de buurt

De partners van het Watersportverbond