The Future is Water

Wat is The Future is Water?

Water is voor ons onmisbaar. Voor ons allemaal: zeilers, wind- en kitesurfers, kanovaarders, suppers en motorbootvaarders. Op en met water genieten wij van onze passie en leven we ons leven voluit. Het is daarom logisch dat we zorgen voor datgene dat ons zoveel plezier geeft. 

Met The Future is Water willen wij het belang van schoon en voldoende water onder de aandacht brengen. 

Wij willen mensen bewust maken, inspireren en aanzetten tot actie. 

Zodat we samen zorgen voor schoon en voldoende water. Nu en in de toekomst. 

 

Wat doen we?

1. Wij inspireren de volgende generatie

Met ons eigen kennismakingsprogramma Optimist on Tour reizen wij het hele land door en brengen we watersport naar de kinderen toe. Zo ontdekken en beleven zij de wereld van watersport. Zij leren óók alles over water, hoe maak en houd je het schoon, hoe ga je er zuinig mee om? Ze leren via proefjes in het Optimist on Tour Waterlaboratorium de kracht van water en hoe je het kan inzetten voor een schonere toekomst. Een belangrijke boodschap vertelt via de sport aan de volgende generatie.

 

2. Wij creëren bewustzijn

 

Wij zijn de komende jaren trots en enthousiast gastheer van de grootste watersportevenementen ter wereld: het Allianz WK zeilen, The Ocean Race en de Dutch Waterweek met de Allianz Regatta. Met de evenementen bereiken wij een groot publiek. Een uitgelezen kans om innovaties te tonen en bewustzijn te vergroten. Belangrijke en soms moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken op het aantrekkelijke en toegankelijke podium van evenementen.

Onze sporters, de nationale selectie TeamAllianz, vertellen het verhaal over de staat van het water. Vanuit hun eigen ervaring wereldwijd. Zij willen goed voor hun speelveld zorgen. Niemand beter dan zij, kan bewustzijn creëren voor de uitdagingen waar onze leefomgeving voor staat. Het is aan ons om ze hiervoor nog vaker het podium te geven.

 

3. Wij zetten aan tot actie

Wij zijn een netwerk van honderden prachtig plekken aan het water. En dat willen wij met elkaar zo houden. Wij helpen verenigingen daarom hun vereniging duurzaam te maken. 

Wij organiseren Clean up on Tour door het hele land waarbij je suppend het water in jouw eigen omgeving schoon kan maken. 

En we helpen je herinneren hoe je op een makkelijke manier kan bijdragen aan schoon en voldoende water. 

De partners van het Watersportverbond