Regioteam Noord-Holland Noord

Het regioteam Noord-Holland-Noord spant zich in voor de belangen van alle watersporters in de provincie.

De regio Noord-Holland-Noord bestaat uit de volgende vaargebieden: De hele provincie Noord-Holland ten noorden van het Noordzeekanaal, exclusief IJsselmeerhavens en exclusief Amsterdam.

Het water heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Noord Holland, eerst enkel voor vervoer, toen de wegen over land nog niet begaanbaar waren en nu is Noord Holland uitgegroeid als zelfs olympisch watersport gebied. Noord-Holland is een uitstekende watersport provincie die alles heeft voor iedere watersporter, of u nu met een motorboot wilt varen of met een zeiljacht: de regio Noord Holland noord biedt u mogelijkheden. Vele kanalen en meren, maar ook kleine vaartjes in de polders die alleen voor kano’s en sloepen bereikbaar zijn.  

Noord-Holland Noord staat op de kaart als waterrijke bestemming, met een divers, goed functionerend en samenhangend vaarnetwerk. Het hoofdvaarwegennet biedt goede mogelijkheden voor de grotere pleziervaart en er zijn goede verbindingen met het buitenwater (Waddenzee, IJsselmeer en Markermeer).

Het Noord Hollandsch Kanaal en de Zaan zijn de hoofdvaarwateren in deze regio. Daar is de aandacht vooral gericht op de veiligheid voor de watersporter tijdens het gebruik van dit vaarwater in combinatie met beroepsvaart. Naast beroepsvaart en recreatief gebruik van het water is de regio Noord Holland ook een serieuze speler op sportief gebied. Met de organisatie van kampioenschappen voor diverse klasse zeilboten, bijvoorbeeld op het Alkmaardermeer.

Het 5 puntenplan van het regioteam Noord-Holland noord voor 2024:
  • Het 5-puntenplan voor 2024 wordt binnenkort gepubliceerd.

 

Het regioteam bestaat uit de volgende leden:

Ook deel uitmaken van het Regioteam Noord-Holland Noord? Solliciteer nu!

In verband met het vertrek van enkele leden en de ambities van de regio is het Regioteam op zoek naar nieuwe collega’s. Interesse? Bekijk hier de vacatures.

 

De partners van het Watersportverbond