Leren kanovaren

Wil je leren kanovaren of je kanovaardigheden verbeteren? Dan kun je terecht bij de aangesloten kanoscholen of verenigingen.

Kanolessen worden door verschillende organisaties verzorgd. Bij een kanovereniging wordt je lid en bij een kanoschool of buitensportbedrijf boek je meestal een losse cursus. Echter, alle organisaties bieden wekelijkse lessen het hele jaar door en cursussen in bijvoorbeeld de vakantieperiodes waardoor de verschillen vaak klein zijn. Het is maar net wat je zoekt.

In Nederland kun je officiële door het Watersportverbond uitgegeven kanodiploma’s behalen. Hiermee ben je verzekerd van goede en veilige lessen en kun je rekenen op veel plezier!

 


Diplomalijnen

Omdat we kanovaren in verschillende vaarwateren, hebben wij verschillende diplomalijnen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van twee soorten boten: Kajak of Open Kano. Voor dit alles hebben hebben we één diplomasysteem. Hieronder vind je een overzicht. De blauwe lijn betreft binnenwater (van klein beschut naar groot open water), de overige kleuren spreken voor zich.

Aanvragen diploma's

Watersportverbond gediplomeerde instructeurs kunnen via dit formulier eigenvaardigheid diploma's aanvragen voor de geslaagden. De gegevens worden verwerkt in ons systeem en de geslaagde kan het diploma zelf downloaden in mijn.watersportverbond.nl. De factuur voor de diploma's wordt gestuurd aan de locatie of instructeur die ze heeft aangevraagd. De kosten per diploma zijn € 7,80 voor leden en € 15,65 voor niet leden van het Watersportverbond.

De partners van het Watersportverbond