Waar kan ik leren windsurfen?

Leren windsurfen kan bij zowel een vereniging als bij een vaarschool. Hier leggen we uit wat het verschil is en waar je op moet letten bij het boeken van een opleiding.

Het Watersportverbond en de HISWA hebben samen de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) opgezet met als doel een uniform diplomasysteem dat staat voor veiligheid en eenduidige kwaliteit. Bij locaties met het CWO keurmerk krijg je altijd les van gediplomeerde instructeurs, in kleine groepen en in fatsoenlijke zeilboten. Op elke CWO locatie behaal je dezelfde officiële zeildiploma's. CWO erkende locaties kunnen zowel verenigingen als vaarscholen zijn, maar hoe weet je wat voor jou de beste keus is?


Vereniging of vaarschool?

Het verschil tussen en vereniging en een vaarschol is dat je bij een vereniging lid wordt en bij een vaarschool alleen een cursus boekt. Beide type organisaties bieden meestal het gehele jaar wekelijkse lessen, maar ook cursussen in bijvoorbeeld de vakantieperiodes. De verschillen tussen verenigingen en vaarscholen zijn vaak klein, het is maar net wat je zoekt. 

Wil je weten welke CWO erkende locaties bij jou in de buurt zitten? Klik dan op onderstaande knop.

De partners van het Watersportverbond