Aangepast wedstrijdzeilen

Als je het zeilen eenmaal onder de knie hebt, wil je misschien meer dan alleen rondvaren. Een logische vervolgstap is dan om wedstrijden te gaan varen. Hiermee kan je jezelf meten met andere zeilers met of zonder een beperking, uiteraard wel in dezelfde boten. Voor aangepast wedstrijdzeilen zijn er meerdere mogelijkheden afhankelijk van wat je wil, wat je kan en waar je dat wil.

Zeilwedstrijden in binnen- en buitenland 

De 2.4mr klasse heeft wedstrijden in Nederland en buiten Nederland. Ga naar www.24mtr.nl  voor een overzicht van alle wedstrijden.

De Hansa klasse heeft ook nationale en internationale wedstrijden. Voor wedstrijden in Nederland ga je naar https://www.hansaklasse.nl. Meer Informatie over de internationale wedstrijden is te vinden op de internationale wedstrijdkalender op https://hansaclass.org.

Unified Sailing brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in hetzelfde zeilteam. De bemanning van elke zeilboot bestaat uit twee of meerdere watersporters. Een zeiler met een verstandelijke beperking (Unified sporter) en een zeiler zonder verstandelijke beperking (Unified partner). 

Waar kan ik wedstrijdzeilen

Er zijn momenteel vier locaties in Nederland waar je kan wedstrijdzeilen, dit zijn: 


Boottypes

Elke vereniging heeft haar eigen programma. Hieronder kan je zien welk boottype waar ligt. Als een vereniging jou aanspreekt wat locatie en boottype(s) betreft, kan je het beste contact opnemen met de betreffende contactpersoon.

2.4mr, Paralympische eenpersoons-kielboot:

In Amsterdam, Rotterdam en Sneek.

Sonar, oud-Paralympische driepersoons kielboot:

In Rotterdam kan je in de Sonar varen.

Hansa, Hansa 303 Wide eenpersoons is Paralympische eenpersoons kielboot:

In Grou, Sneek en Zeewolde kan je in verschillende Hansa type’s varen. De meeste locaties hebben meer boten van 1 type.

Grou heeft de Hanse 303 Wide en de Hansa Liberty.
Sneek heeft Hansa 2.3, Hansa 303 Wide en Hansa Liberty.
Zeewolde heeft de Hansa 2.3 en Hansa Liberty.

De Hansa 2.3 in Sneek en Zeewolde heeft ook elektrische bediening (Servo). Elke locatie heeft minimaal 1 Hansa Liberty met Servo.

Meer weten over de Hansa Klasse? Bekijk het filmpje hieronder dan.

 

De partners van het Watersportverbond