Club Official

In de opleiding tot Club Official wordt per functie uitgelegd wat je moet weten om mee te kunnen helpen bij de wedstrijdorganisatie. Je kunt deze opleiding volgen via e-learning, een cursusdag op de vereniging of landelijk in DeWeerelt van Sport te Utrecht.

Leer wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een zeilwedstrijd. Welke banen zijn er? Hoe leg je de boeien er goed in? Hoe ziet de startprocedure eruit? Wat gebeurd er in de Race Office? Wat doet de Jury allemaal? Wanneer kom je als Rescue in actie? Er zijn drie mogelijkheden om Club Official te worden:

E-learning

In zeven gratis online cursussen leer je per functie de belangrijkste zaken die nodig zijn voor die functie. Alle cursussen  zijn gratis op je laptop, tablet of smartphone te volgen en voor iedereen toegankelijk. De cursussen zijn te vinden via watersportacademyonline.nl.

Iedere cursus duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit een aantal hoofdstukken met korte uitleg, foto’s, graphics, animaties. Je kunt op elk gewenst moment een hoofdstuk volgen en later weer verder gaan. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met twee meerkeuzevragen. Als je alle meerkeuzevragen goed hebt beantwoord, ontvang je een digitale Badge. We registreren je vervolgens als ‘Club Official’ in de functie waarvoor jij de cursus hebt afgerond. Na het afronden van de volledige reeks, ben je Allround Club Official.

 

Op de vereniging

Het is ook mogelijk om de opleiding tot Club Official op je eigen vereniging te organiseren. Dan maak je er gelijk een gezellige clubdag van. Zijn er meer mensen op jouw vereniging enthousiast om Club Official te worden? Stuur dan een mail naar opleidingen@watersportverbond.nl met daarbij jullie voorkeursdatums. Aan de hand hiervan zullen wij een beschikbare docent benaderen en in contact brengen met jouw vereniging.

Landelijke cursus

Eenmaal per jaar in november organiseert het Watersportverbond in DeWeerelt van Sport te Utrecht de landelijke cursus. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk en precies dezelfde stof wordt behandeld. Mocht je dus niet bij een vereniging terecht kunnen en vind je het leuk ook mensen van andere verenigingen van gedachten te wisselen, dan ben je van harte welkom in Utrecht!

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met opleidingen@watersportverbond.nl.

Club Official

Gratis
voor leden

Niet leden: € 0,-

Klik op de knop om je aan te melden in voor de e-learning.

Veelgestelde vragen

Ga naar watersportacademyonline.nl en maak een account aan met je e-mailadres als gebruikersnaam. Je kunt zelf een wachtwoord verzinnen.

Wanneer je in een cursus alle vragen van alle hoofdstukken juist hebt beantwoord, ontvang je een digitale badge. Deze kun je zien in je berichten bovenin het scherm én je ontvangt een email.

Wanneer je alle online cursussen gedaan hebt en dus geregistreerd staat als Allround Club Official, kun je je inschrijven voor de opleiding tot Wedstrijdleider of Jurylid.

Voor meer informatie vind je op betreffende pagina op onze website.

De cursus wordt (landelijk) op een zaterdag medio november in DeWeerelt van Sport te Utrecht georganiseerd of op je eigen vereniging wanneer je maar wilt.

De kosten hiervoor zijn € 120,- + € 0,26 p/km reiskosten per docent. In de regel wordt deze cursus door 2 docenten gegeven. Het is aan de vereniging in hoeverre deze kosten aan de deelnemers door belast worden.

Ja de inhoud is hetzelfde. Bij de online cursussen moet je het echt helemaal zelf doen en bij de dagcursus kun je vragen stellen aan de docent en discussiëren met elkaar.

Wanneer alle deelnemers de e-learning cursussen als voorbereiding hebben gedaan, kun je tijdens de cursusdag meer de diepte in.

Voor beide systemen geldt dat je toch in praktijk ervaring moet opdoen om het vak echt te beheersen. Maar bij beide trajecten ontvang je het diploma Allround Club Official.

De partners van het Watersportverbond