Uitrustingscontroleur

Ben jij goed met regels, vind je techniek interessant en wil jij wedstrijdzeilen eerlijk houden? Volg dan de opleiding tot Uitrustingscontroleur!

In deze opleiding leer je de regels en procedures die van toepassing zijn bij een uitrustingscontrole. Hoe een controle praktisch moet worden uitgevoerd en op welke wijze moet worden geprotesteerd tegen een deelnemer als een boot afwijkt van de klassenvoorschriften. Wanneer een deelnemer de cursus met succes heeft afgerond, mag hij of zij een uitrustingscontrole uitvoeren tijdens een wedstrijd op nationaal niveau en participeren in een technisch comité op internationaal niveau.

Deze opleiding bestaat uit:

  1. Een avond theorie over regelgeving m.b.t. uitrustingscontroles.
  2. Een dag theorie en praktijk van de uitrustingscontrole (o.a. de controle van zeilen).
  3. Stageperiode, in de praktijk meelopen en controleren met een ervaren Uitrustingscontroleur.
  4. Een avond met herhaling van de stof, terugkoppeling op huiswerk en stages en een theorie examen.

Inschrijven
Via dit formulier kun je kenbaar maken interesse te hebben in deze (gratis) opleiding. Bij voldoende animo wordt er in overleg een datum en locatie bepaald. Voor vragen kun je ons mailen via opleidingen@watersportverbond.nl.

Veelgestelde vragen

Kennis van en affiniteit met materialen, bouwwijzen en techniek is een grote pré maar geen vereiste. Meestal doen leden van de technische commissies van de diverse klassen mee.

We gebruiken meestal DeWeerelt van Sport in Utrecht-Papendorp en het Regatta Center Medemblik als cursuslocaties.

De partners van het Watersportverbond