Nationale Training Teams

Zeil(st)ers en Windsurf(st)ers met een belofte-status trainen binnen de Nationale Training Teams onder leiding van de klassenorganisaties van het Watersportverbond Talentplan.

Via selectiewedstrijden en wildcards worden de best presterende en meest gecommitteerde sporters uitgenodigd voor de Nationale Training Teams (NTT). De trainingen worden georganiseerd door een samenwerking van de klassenorganisaties uit de voorkeurslijn en het Watersportverbond. De meeste nationale trainingen vinden plaats bij het International Sailing Center in Medemblik.

Onder begeleiding van de klassencoaches van het Nationale Training Team wordt een centraal trainingsprogramma afgewerkt en worden er nationale- en internationale wedstrijden bezocht. 

De sporters kunnen in een regionaal programma bij verenigingen ook doordeweeks blijven trainen, waardoor ze hun studie/school goed blijven combineren en de verbinding met de vereniging ook geborgd blijft.


Samenstelling Nationale Training Teams

In de volgende klassen worden Nationale Training Teams geformeerd. Toelating tot deze teams gebeurt via selectiewedstrijden. Meer informatie over deze selectiewedstrijden en de bijbehorende programma's is te vinden via de website van de klassenorganisaties.

De klassenorganisaties die binnen het Talentplan vallen, zijn:

 

Leeftijd

Beloftenteam

Leden/ Teams

9-11

Optimist Jeugdploeg

10-15

Optimist Kernploeg

16 

15-17

IQ Foil Youth

14-17

ILCA 4 

6-10 

16-18

ILCA 6

6-10 

17-18

ILCA 7

14-18

29er

5

14-18

Nacra 15


NTT dagen

Een aantal keer per jaar komen alle Nationale Training Teams samen in Medemblik of Scheveningen tijdens de centraal georganiseerde NTT dagen. Deze dagen worden gekenmerkt door bijeenkomsten met centrale thema's, informatiebijeenkomsten, kennisuitwisseling, kaderbegeleiding, coachplatforms (NCP), inbreng van specialisten, talentscouting en kennismaking met vervolgklassen.


Faciliteiten en kosten
 

De kosten voor de nationale trainingen worden verrekend via de klassenorganisaties. De (meer)kosten voor internationale stages en wedstrijden worden meestal apart verrekend.

Sporters uit de Nationale Training Teams (NTT) kunnen gebruik maken van onderstaande faciliteiten en expertise. Hiervoor geldt een jaarlijkse bijdrage van 210 euro, die in 3 termijnen wordt gefactureerd.

  • Coördinatie Nationale Beloften trainingen 
  • Opleiding en begeleiding Beloftencoach
  • Toekenning talentstatus (NOC*NSF) en toegang tot leerlijnen NOC*NSF (fysiek, voeding, prestatiegedrag)   
  • Toegang tot expertise opgebouwd binnen Talentplan en Topzeilacademie (onder andere middels NTT-dagen)
  • Gebruik Sailing Center Medemblik, of Topzeilacademie (afhankelijk van locatie trainingen)
  • Stalling boot (op trolley) op landtong Medemblik.

Bart van Roessel
Topsport

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond