Actuele stremmingen

9 juli 2024

Laatste update: 4 juli 2024

Het Watersportverbond lobbyt om zoveel mogelijk werkzaamheden en onderhoud aan vaarwegen en bruggen buiten het vaarseizoen plaats te laten vinden. Een handig overzicht van stremmingen die er wél zijn werken we elke week bij op deze pagina. Dit overzicht is echter niet compleet. Wil je graag een compleet overzicht met meer details of bedieningstijden weten dan kun je daarvoor terecht op vaarweginformatie.nl.

Nieuw:

Beperkte doorvaart Prinses Margrietkanaal - brug Kootstertille

Vanaf donderdag 22 augustus 06.00 uur wordt fase 2 van het versterken van de brug uitgevoerd. 

De vaste doorvaartopening is van donderdag 22 augustus 06.00 uur tot woensdag 4 september 06.00 uur gestremd voor de scheepvaart. De brug wordt in deze periode niet bediend. Wel is het mogelijk om de brug te passeren door het beweegbare deel. Er is dan beperkte doorvaarthoogte (7,15 meter bij kanaalpeil) en beperkte doorvaartbreedte (11,96 meter). Voor het passeren van de brug door het beweegbare deel is er in deze periode scheepvaartbegeleiding aanwezig.

Vanaf woensdag 4 september 06.00 uur is de vaste doorvaartopening weer toegankelijk voor scheepvaartverkeer.

Wilt u meer weten over de versterking van brug Kootstertille? Neem dan een kijkje op de projectpagina.

 

Geen bediening spoorbrug over de Oude Maas in Dordrecht

De spoorbrug over de Oude Maas in Dordrecht wordt van maandag 15 juli 2024 7:00u tot dinsdag 16 juli 2024 7:00u niet bediend.
ProRail voert dan werkzaamheden uit op de spoorbrug.

Tijdens deze periode is het vaarverkeer over de Oude Maas gestremd voor (hoge) schepen. Het advies is om de planning aan te passen of gebruik te maken van een alternatieve route. Vanaf dinsdag 16 juli 7.00 uur is de brug weer volgens de normale dienstregeling open voor de scheepvaart.

 

Korte Vlietkanaal
In verband met het repareren van de persleiding naar de zuiveringsinstallatie wordt een tijdelijke leiding aangebracht, direct naast de Hooghkamerbrug in de bodem van het kanaal. Het werk kan niet anders dan met een driedaagse stremming worden uitgevoerd in week 35. In week 43 zal de tijdelijke leiding weer worden verwijderd. De Hooghkamerbrug is dan ook gestremd op:

  • dinsdag 27 augustus 06:00 tot vrijdag 30 augustus 2024 16:00
  • dinsdag 22 oktober 06:00 tot vrijdag 25 oktober 2024 16:00

Er kan dus geen scheepvaart passeren op bovenstaande dagen.  Scheepvaart hoger dan 2,5 meter kan niet naar Katwijk varen.  Schepen lager dan 2,5 meter kunnen via de Kaag en Oegstgeesterkanaal varen.

 

Stremming Wilhelminasluis (Andel) per 6 juli opgeheven

De Wilhelminasluis bij Andel is weer volop in bedrijf.

Update Visserbrug Groningen: tijdelijke doorvaart voor staande masten

Op 5, 6 en 7 juli is de doorvaart door de Visserbrug tijdelijk vrij, ook voor staande masten. De gemeente Groningen hoopt zo veel mogelijk vastliggende scheepvaart te kunnen helpen. Na 7 juli zal de doorvaart weer beperkt zijn. Over het vervolg kan gemeente Groningen verder nog geen uitsluitsel geven.

De Visserbrug over de A in Groningen is minstens anderhalf tot twee jaar dicht. Medio juni werkte de bediening van de brug niet meer. Nadere inspectie wees uit dat een van de scharnieren van de brug stuk is en dat de brug niet veilig open en dicht kan. Daarom is de brug nu volledig gestremd voor scheepvaartverkeer.

Kijk op vaarweginformatie.nl voor doorvaarthoogtes op het Van Starkenborghkanaal. Informatie VHF 9, CP brugbediening Informatie VHF kanaal 9 Informatie telefoon 050-3188500, CP brugbediening Informatie telefoon 050-3678537, Havenkantoor

 

Maximale wachttijd van twee uur bij Alkmaarsebrug en Schagerbrug eind september / begin oktober 2024

Eind september, begin oktober worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Alkmaarsebrug en de Schagerbrug.

  • Alkmaarsebrug van maandag 23 t/m vrijdag 27 september, maximaal oponthoud van 2 uur
  • Schagerbrug van maandag 30 september t/m vrijdag 4 oktober, maximaal oponthoud van 2 uur

 

Basculebrug over Krammersluizen (N257)

Dit bericht is bestemd voor boten die een doorvaarthoogte nodig hebben van 18,30m of hoger ten opzichte van NAP. Deze boten gebruiken bij dit complex altijd de Noordelijke Duwvaartsluis en de basculebrug over de Krammersluizen.

Vanwege de vervanging van de slijtlaag op het wegdek is de brug volledig gestremd:

  • van maandag 8 juli t/m zondag 21 juli (week 28 en 29)

Het betekent voor boten met een hoge mast, dat de Staande Mast Route van en naar Zeeland in deze periode niet te gebruiken is. Dit werk is juist in de vakantieperiode gepland om rekening te houden met de vele scholieren en studenten die dagelijks van de brug gebruikmaken.

Voor de boten die voldoende hebben aan een doorvaarthoogte van 18,30m NAP: de Jachtensluis is in die periode gewoon in bedrijf.

 

Update stremming voor lage schepen Schipholbrug over de Ringvaart

De Schipholbrug over de Ringvaart wordt tot april 2025 niet bediend. Voor schepen hoger dan 6,2 meter is de doorvaart tot die tijd volledig gestremd. Doorvaart voor lagere schepen is wel mogelijk met uitzondering van de stremmingen in onderstaand overzicht. 

 

Periode

Werkzaamheden

Stremming

Donderdag 25 april 07.00-23.00 uur

Aanvoer ballast box

Volledige stremming

Maandag 6 mei t/m vrijdag 10 mei

Verwijderen palen

Tijdelijke stremming (max. 1 uur oponthoud)

Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni 23.00 uur

Aanvoer en inhijsen nieuw noordelijk brugdek

Volledige stremming

Vrijdag 9 augustus 07.00 t/m zondag 23.00 uur

Verwijderen tijdelijk vast brugdek zuidzijde

Volledige stremming

Enkele weken in augustus en september, exacte dagen nog niet bekend

Hijswerkzaamheden bij slopen zuidelijke kelder

Mogelijk 1 uur oponthoud voor grote schepen. Doorvaart mogelijk voor schepen tot 2.70 diepte

Bij oponthoud is informatie beschikbaar via marifoonkanaal 10

Voor informatie zie vaarweginformatie

 

Delft, Kruithuisbrug
Er wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de Kruithuisbrug in Delft. Dit onderhoud aan de brug bestaat onder andere uit het vernieuwen van de brugaandrijving, elektrotechnische installatie en bediening. Ook wordt de brug compleet geverfd. Daarnaast worden de brugcamera’s en bedieningskasten van de bruggen vervangen en of op een betere plek geplaatst.

  • Van 6 mei t/m 26 augustus wordt de brug niet bediend
  • Er geldt een hoogtebeperking van 5 meter 40. Schepen die lager zijn kunnen onder het gedeelte van de brug doorvaren waar niet gewerkt wordt. Deze onder doorvaart hoogte is gelijk aan de Giesenbrug te Rotterdam.

 

Hoge Gouwespoorbrug over de Gouwe

Buiten bedien tijden van de gouwe van;

  • zaterdag 6 juli 2024 22:00 uur t/m 7 juli 2024 08:00 uur 
  • zaterdag 23 november 2024 22:00 uur t/m 24 november 2024 08:00 uur

De Hoge Gouwespoorbrug heeft in gesloten toestand een doorvaarthoogte van 7,00 meter bij een waterstand van NAP - 0,60 meter. Onder doorvaart is mogelijk dit zijn momenten buiten bedien tijden van de Gouwe door drukte kan het werk uitlopen of storingen ontstaan

Gouwespoorbrug Alphen aan den Rijn over de Gouwe
Stremming vaarweg van dinsdag 13 augustus 2024 23:00 uur t/m woensdag 21 augustus 2024 06:00 uur. De Gouwespoorbrug Alphen aan den Rijn heeft in gesloten toestand een doorvaarthoogte van 1,50 meter bij een waterstand van NAP - 0,60 meter.
Onder doorvaart is niet mogelijk

Spoorbrug de Vink over de Oude Rijn ten westen van Leiden
Geen bediening van vrijdag 9 november 2024 23:00 uur t/m maandag 11 november 2024 06:00 uur. Spoorbrug de Vink heeft in gesloten toestand een doorvaarthoogte van 4,20 meter bij een waterstand van NAP - 0,60 meter.
Onder doorvaart vaste overspanning is mogelijk

Geen bediening Zoetwaterkanaalbrug
Vanaf 13 augustus 2024, start werkzaamheden Hartelcorridor, zal de Zoetwaterkanaalbrug niet meer bediend worden. De doorvaarthoogte blijft de komende jaren gelijk met de huidige doorvaarthoogte in gesloten toestand. Deze is 10,4 meter ten opzichte van het kanaalpeil. Op langere termijn zal er een nieuwe betonnen brug worden gebouwd met een vaste doorvaarthoogte, ongeveer gelijk aan de huidige doorvaarthoogte in gesloten toestand. Het is nog niet bekend op welke termijn de nieuwe brug gerealiseerd gaat worden.

 

Hieronder vindt u een aantal andere belangrijke stremmingen:

Vooraankondiging stremming hoge vaart Brug over de Oude Maas te Dordrecht
In verband met werkzaamheden aan onderdelen van de bewegingswerken van de Brug over de Oude Maas in  Dordrecht is er een  5-weekse stremming gepland van 13 januari 2025 t/m 14 februari 2025. De bewegende brug wordt niet bediend, onderdoorvaart is mogelijk.

Nauernasche Vaart - Krommenie

in verband met herstelwerkzaamheden wordt de brug in de N203 In de Nauernasche vaart tot nader bericht niet bediend. (let op, in Zaandam wordt de Coenbrug nog steeds niet bediend). Voor meer info zie de website van de provincie

Zaandam

De Coenbrug over de Zaan heeft een storing en wordt tot nader bericht niet bediend. De doorvaarthoogte is 6,20 meter.

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond