Actuele stremmingen

29 november 2023

Laatste update:  6 december

Het Watersportverbond lobbyt om zoveel mogelijk werkzaamheden en onderhoud aan vaarwegen en bruggen buiten het vaarseizoen plaats te laten vinden. Een handig overzicht van stremmingen die er wél zijn werken we elke week bij op deze pagina. Dit overzicht is echter niet compleet. Wil je graag een compleet overzicht met meer details of bedieningstijden weten dan kun je daarvoor terecht op vaarweginformatie.nl.

Nieuw:

Noodbediening Buitenhuizerbrug wordt voortgezet van 10 januari – 27 maart 2024
Wegens een storing wordt de Buitenhuizerbrug over Zijkanaal C sinds enige tijd beperkt bediend. De noodbediening op aanvraag wordt voortgezet gedurende de winterperiode, met uitzondering van woensdag 27 december en 3 januari. Vanaf 10 januari 2024 zal de bediening van de Buitenhuizerbrug op woensdagen weer worden hervat en deze zal doorgaan tot en met 27 maart 2024.

Noodbediening op aanvraag; De noodbediening vindt plaats op woensdagen om 10.30 uur. Vaarweggebruikers kunnen een aanvraag indienen voor noodbediening van de Buitenhuizerbrug via het webformulier Beter Bediend. De aanvraag dient minimaal 48 uur (en maximaal 168 uur) van tevoren te worden ingediend. De openingstijden van de nabij gelegen Brug A9 Spaarndam over Zijkanaal C worden afgestemd op deze noodbediening: op woensdag 09.55 uur (beide richtingen) en 10.55 uur (alleen in zuidelijke richting).

Leimuiderbrug
De provincie Noord-Holland voert tussen 8 december en 18 december 2023 onderhoudswerkzaamheden uit aan de Leimuiderbrug. Tijdens de werkzaamheden is de Leimuiderbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en voor scheepvaartverkeer.

Tijdens de werkzaamheden is de oostelijke Ringvaart ter hoogte van Leimuiden gestremd voor alle schepen. Het scheepvaartverkeer wordt tussen 8 en 18 december 2023 geadviseerd om te varen via de westelijke Ringvaart.

De Leimuiderbrug ligt in de provinciale weg N207 over de Ringvaart op de grens tussen de gemeenten Haarlemmermeer en Kaag en Braassem.
Voor vragen over de werkzaamheden aan de brug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Vaarweggebruikers kunnen ook via www.vaarweginformatie.nl op de hoogte blijven van bedientijden, stremmingen of werkzaamheden bij bruggen en sluizen.

Gravestenenbrug, Binnenspaarne - Haarlem
In verband met werkzaamheden is er een stremming van maandag 4 december tot en met vrijdag 8 december. 

Tsjerk Hiddessluizen - Harlingen
In verband met werkzaamheden is er een stremming van maandag 4 december tot en met vrijdag 8 december. 

Hieronder vindt u een aantal andere belangrijke stremmingen:

Driemond - Smalweesp
Wegens werkzaamheden zijn de brug en de sluis van maandag 13 november tot en met maandag 15 april 2024 gestremd. 

Schipholbrug - Ringvaart van de Haarlemmermeer
Rijkswaterstaat verbreedt en vernieuwt de Schipholbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Deze beweegbare brug is onderdeel van de oostelijke Staande Mastroute. De werkzaamheden hebben gevolgen voor de scheepvaart. De Schipholbrug is twee langere periodes gesloten voor schepen hoger dan 6,25 meter (tov Kanaalpeil). De eerste periode duurt van 1 oktober 2023 tot en met 31 mei 2024. De doorvaart voor lagere schepen – waaronder ook de meeste binnenvaartschepen – wordt hierdoor niet belemmerd. Het Regioteam Noord-Holland Zuid van het Watersportverbond heeft met Waternet een afspraak gemaakt dat in bovengenoemde periode het traject van het Y naar de Nieuwe Meer (de Kostverlorenvaart route) op afspraak beschikbaar blijft. Hiervoor moet 4 dagen voor de gewenste doorvaart een aanvraag worden gedaan bij Waternet; tel 0900 - 9394.
Let op: de Buitenhuizerbrug in de Westelijke Staande Mastroute draait in de maand september op twee momenten in de week.  Het is nog niet bekend of deze noodbediening ook in oktober mogelijk is. Zie https://www.watersportverbond.nl/nieuws/update-buitenhuizerbrug-over-zijkanaal-c-ook-in-oktober-noodbediening-op-vrijdagen-en-zondagen/ 

Buitenhuizerbrug - Zijkanaal C
In verband met herstelwerkzaamheden wordt de brug tot nader bericht niet bediend. Tot en met 20 december vindt noodbediening uitsluitend plaats op aanvraag op woensdagen. Vanaf heden kan de vaarweggebruiker een aanvraag indienen voor noodbediening van de Buitenhuizerbrug via het webformulier Beter Bediend. De aanvraag dient minimaal 48 uur (en maximaal 168 uur) van tevoren te worden ingediend.

Driebondsbrug - Eemskanaal Groningen
Geen bediening tot nader bericht. Adviesroute Staande mast via Lauwersoog.
Er zal de komende maanden eens per week een opening zijn van de Driebondsbrug. In ieder geval zal er tot en met 17 november iedere vrijdag om 11.00 uur een opening zijn. Je moet om 10.30 aanwezig zijn om van de opening gebruik te kunnen maken. De brug zal dan een aantal weken niet draaien en vervolgens lokaal bediend worden. De planning dat de brug vanaf het begin van het vaarseizoen in 2024 weer normaal draait. 

Nauernasche Vaart - Krommenie
in verband met herstelwerkzaamheden wordt de brug in de N203 In de Nauernasche vaart tot nader bericht niet bediend. (let op, in Zaandam wordt de Coenbrug nog steeds niet bediend). Voor meer info zie de website van de provincie

Haringvlietbrug
De Haringvlietbrug wordt dit jaar gerenoveerd. Hierdoor zal de brug in ieder geval tot met 29 maart 2024 niet bediend worden (doorvaarthoogte 13 meter). Er zullen incidentele openingen zijn. Zie hiervoor de projectwebsite.

 Zaandam
De Coenbrug over de Zaan heeft een storing en wordt tot nader bericht niet bediend. De doorvaarthoogte is 6,20 meter.

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond