Actuele stremmingen

14 april 2021

Laatste update: 14 april

Het hele jaar door zijn er al dan niet geplande stremmingen. Wij lobbyen ervoor om deze zoveel mogelijk buiten het vaarseizoen te laten plaatsvinden. Helaas lukt dat niet altijd. Check dus stremmingen op je route! Het is belangrijk om je reis goed voor te bereiden. Check altijd eerst www.vaarweginformatie.nl voor de actuele informatie en bedieningstijden.

Hieronder vindt u een aantal belangrijke stremmingen:

Maas en Waal

  • De sluis Weurt West wordt gerenoveersd. De sluis is van 12 tot en met 18 april 20.00 uur volledig gestremd.
  • Bij sluis Grave zijn er tot 29 oktober werkzaamheden, waardoor de doorvaarthoogte 1,5 meter lager is dan normaal.
  • De sluis in Sint-Andries is sinds 15 maart in stremming vanwege problemen met de sluisdeuren. Uit de afstemming tussen RWS Oost, Zuid en met Schuttevaer is gekomen dat sluis Sint Andries komende maandag 12 april om 06.00 uur in bedrijf gaat en zal schutten tot donderdag 15 april 06.00 uur. Daarna gaat Sint Andries t/m 13 mei 23.59 uur in stremming ten behoeve van noodzakelijke reparaties.

Staande Mastroute

  • Hefbrug Waddinxveen: Vrijdagavond 25 juni 2021 is er nog doorvaart mogelijk. Zaterdagochtend 26 juni is doorvaart voor 06.00 uur mogelijk. Daarna wordt het val van de brug er uitgevaren.
  • Algerabrug: wordt tijdens de werkzaamheden tot 21.00 bediend, maar niet tijdens de spits. 

 Uitloop werkzaamheden Schipholbrug
De aannemer doet er alles aan om de stremming zo snel mogelijk op te heffen, maar de werkzaamheden aan de Schipholbrug over de A9 lopen minimaal drie weken uit. De stremming zou tot begin april duren, maar duurt nu helaas langer.

Elburgerbrug gaat niet omhoog
Tot en met 24 april 2021 is de Elburgerbrug gesloten. Op aanvraag wordt de brug één keer per dag, om 11.00 uur 's ochtends, geopend. Een aanvraag voor een doorvaart moet een dag van te voren voor 16.00 uur worden doorgegeven aan de bediencentrale, via 0320 - 767610.  
Voor boten tot 5,5 meter blijft doorvaart mogelijk.

Stevinsluizen bij Den Oever dicht
De werkzaamheden bij de Stevinsluizen bij Den Oever lopen uit. Hier wordt een nieuwe keersluis gebouwd. De stremming zou tot 27 april duren. Deze wordt nu uiterlijk 21 mei opgeheven. Er wordt eind april bekeken of het mogelijk is om de stremming eerder op te heffen namelijk 13 mei (Hemelvaartweekend). Omvaren via de Lorentzsluizen is wel mogelijk.

 

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond