Als vereniging of zeilschool een Q-cup organiseren?

17 januari 2020

Ook in 2020 willen we de Q-cup mogelijk maken, laagdrempelig instappen en op een leuke en leerzame manier kennis maken met wedstrijdzeilen. Je kunt de Q-cup inzetten voor je eigen zeilers, maar ook om beginnende zeilers kennis te laten maken met jouw locatie. Lees hier onder meer over de ervaring van WV Braassemermeer en doe mee!


WV Braassemermeer maakt jeugd enthousiast voor wedstrijdzeilen

Op zondag 6 oktober organiseerde Watersportvereniging Braassemermeer, in samenwerking met het Watersportverbond, de Q-cup finale 2019. De Q-cup is een laagdrempelige wedstrijdserie die door verenigingen en zeilscholen kan worden georganiseerd voor beginnende (wedstrijd)zeilers. 

Rob de Jeu, bestuurslid Opleidingen WV Braassemermeer; “Bij WV Braassemermeer vinden wij de Q-cup een geweldig evenement. We waren dan ook bijzonder trots dat wij naast een voorronde ook de finale mochten organiseren. Zowel de voorronde als de finale hebben we tegelijkertijd met (regionale en landelijke) wedstrijden voor de Optimist gepland. Op deze manier konden de Q-cup deelnemers en de ouders niet alleen ervaring opdoen met wedstrijdzeilen, maar ook een indruk krijgen van een eventuele volgende stap in hun zeilcarrière. Na afloop van beide evenementen bleek dat dit ook nog eens heeft gewerkt. Kinderen die het eigenlijk te spannend vonden om een Combi wedstrijd te zeilen, hebben tijdens de Q-cup ervaren dat wedstrijdzeilen toch wel heel leuk is en hebben zich opgegeven voor de Combiwedstrijden. Een ander groot voordeel van de Q-cup is dat het ook nog eens heel makkelijk te organiseren is door de prima ondersteuning vanuit het Watersportverbond. Op deze manier vormt het geen zware belasting voor de vrijwilligers van onze vereniging maar is het leuk om erbij te doen.’’ 

De organisatie van de Q-cup wordt gecoördineerd en ondersteund door het Watersportverbond in de hoop kinderen door te laten stromen naar regionale wedstrijden. Ook in 2020 is het de doelstelling om zoveel mogelijk Q-cup wedstrijden te organiseren. Help je ons mee om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met wedstrijdzeilen en ontvang je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op met Charlotte van Leerdam via charlotte.van.leerdam@watersportverbond.nl.

De partners van het Watersportverbond