Blauwe Vlaggen uitgereikt aan verenigingshavens

Internationale milieuonderscheiding uitgereikt aan jachthavens en stranden

9 mei 2020

Dit jaar zijn er 128 jachthavens en 55 stranden die de Blauwe Vlag mogen hijsen. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Tussen de 128 havens zitten ook vele bij het Watersportverbond aangesloten verenigingshavens. We zijn blij dat er zoveel van onze verenigingen zich sterk maken voor een schone en milieuvriendelijke haven. Allen van harte gefeliciteerd!

Op 7 mei zou de jaarlijkse uitreiking van de Blauwe Vlag plaatsvinden in Elburg. Helaas kon deze feestelijke bijeenkomst vanwege het coronavirus niet doorgaan. De vlaggen zijn daarom dit jaar opgestuurd naar de betreffende havens en stranden. Welke jachthavens en stranden een Blauwe Vlag keurmerk hebben vind je hier.  


Over de Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen. Een aantal jachthavens ontvangen naast Blauwe Vlag ook de Groene Wimpel omdat zij boven op de internationale criteria voldoen aan eisen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het doel van het Blauwe Vlag programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. 

 

 

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio

De partners van het Watersportverbond