CIOS Heerenveen Watersport kiest voor instructeursopleiding Watersport Academy Online

Het CIOS Heerenveen Watersport maakt gebruik van de instructeursopleiding van de Watersport Academy Online van het Watersportverbond.

17 september 2020

Met ingang van dit studiejaar kiest CIOS Heerenveen Watersport voor de instructeursopleiding van de Watersport Academy Online van het Watersportverbond. Door gebruik te maken van de Watersport Academy Online volgen de studenten van het Friesland College een overzichtelijk en efficiënt opleidingsprogramma tot instructeur. 

In de online omgeving van het Watersportverbond gaan instructeurs in opleiding aan de slag met een reeks opdrachten met als doel het behalen van een (CWO) instructeursdiploma. Een deel van deze opdrachten doen de studenten in de klas, maar de meeste opdrachten bestaan uit concrete werkzaamheden in de praktijk. Hierbij worden ze begeleid door hun eigen praktijkbegeleider. Het opleidingsprogramma voldoet aan de Kwalificatie Structuur Sport van NOC*NSF.


Overzichtelijk en efficiënt opleidingsprogramma

Ingeborg Posthuma, docent CIOS Heerenveen Watersport: “De Watersport Academy Online biedt een gestructureerde omgeving voor zowel de studenten, als de school als de praktijkbegeleider bij de stage. Onze studenten lopen verschillende stages naast elkaar bij bijvoorbeeld een vereniging, zeilschool of (kite)surfschool. Door het overzichtelijke en efficiënte opleidingsprogramma krijgen de studenten de nodige kennis- en ervaring, zodat ze vol vertrouwen aan de slag kunnen bij hun vereniging of vaarschool.” 

Arno van Gerven directeur Watersportverbond: “CIOS is een bekend en sterk merk voor sportopleidingen. Het is een grote stimulans dat CIOS Heerenveen Watersport de Watersport Academy gaat inzetten voor het opleiden van een volgende generatie instructeurs en trainers op het water. Het is natuurlijk de plek waar wij willen zijn om het kader in onze sport te verjongen.”


Over de Watersport Academy Online

De Watersport Academy Online is het online opleidingsprogramma van het Watersportverbond waar opleidingslocaties - zoals vaarscholen, verenigingen en onderwijsinstellingen - assistent-instructeurs en instructeurs kunnen opleiden. Het programma biedt een gestructureerde omgeving voor de student, maar ook zeker voor de opleidingslocatie en opleiders. 

In de Watersport Academy vindt ook de individuele watersporter diverse opleidingen; van een opleiding tot wedstrijdofficial, motorbootvaren tot instructeuropleidingen. De opleidingsprogramma’s zijn overzichtelijk, efficiënt, doelgericht, worden in praktijk gebracht op de eigen locatie en worden afgestemd op de ervaring en niveau van de deelnemer. 

Voor meer informatie over dit bericht of de opleidingsprogramma's van de Watersport Academy Online neem contact op met Bart van Breemen via opleidingen@watersportverbond.nl of kijk op www.watersportacademyonline.nl 

Klik hier voor meer informatie over CIOS Heerenveen Watersport. 

De partners van het Watersportverbond