De Vereniging: Dutch Match & Team Racing Association

26 februari 2020

De Dutch Match & Team Racing Association, kortweg DMTRA, is een vereniging die pas een kleine acht jaar bestaat. Over de jaren is het ledenaantal gegroeid naar 140 leden, maar dat is maar een deel van het verhaal. DMTRA organiseert namelijk vooral evenementen waarbij niet-leden net zo welkom zijn of er zelfs gefocust wordt op een bepaalde groep: studentenzeilverenigingen of zeilscholen

Zo helpt DMTRA bij het organiseren van de Nestor Trophy, een serie teamzeilwedstrijden tussen studentenverenigingen, en organiseren ze teamzeilweekenden waarbij de focus vooral ligt op zeilscholen. We gingen langs bij een van de weekenden van DMTRA afgelopen najaar in Lemmer bij zeilschool de Kikkert.

Wie meer wil weten over teamzeilen of hoe verenigingen via teamzeilen een link kunnen maken met studenten? Dan ben je van harte uitgenodigd om zaterdag 4 april langs te komen op zeilschool de Kikkert in Lemmer. Je kan in de middag even kort meekijken op het water hoe de wedstrijden verlopen, vervolgens in gesprek gaan met de studenten die van over het hele land naar dit weekend komen, dan volgt er een presentatie van Dirk-Jan Korpershoek over teamzeilen en wat je nodig hebt om een teamzeilwedstrijd te organiseren. Afsluitend kan er voor een kleine bijdrage worden meegegeten. 

Mocht je interesse hebben om langs te komen meld je dan aan door een mailtje te sturen naar info@dmtra.nl

Een schatting van de tijdsplanning/programma:

  • 14:30 aankomst
  • 15:00 - 16:00  meekijken op het water
  • 16:30 - 17:30  borrel met studenten
  • 17:30 - 18:30  presentatie teamzeilen
  • 19:00  diner.

Rubriek: De vereniging

Heeft jouw vereniging ook een bijzonder verhaal te vertellen? Of wil je door middel van een video jouw vereniging aan het grote publiek voorstellen en/of nieuwe leden werven? Meld je dan aan voor de nieuwe rubriek: de vereniging. In de rubriek mag iedere vereniging haar verhaal doen. Wat maakt jouw vereniging zo speciaal? Die bijzondere vloot, die hardwerkende vrijwilligers of juist dat mooie clublied, alles mag in het verhaal terugkomen. 

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond