Doorvaartvignet Amsterdam een jaar uitgesteld

8 juni 2021

De invoering van het omstreden doorvaartvignet in Amsterdam is uitgesteld tot uiterlijk de start van het vaarseizoen 2022. De gemeente heeft volgens haar bericht meer tijd nodig om het vignet te kunnen invoeren. Aanvankelijk zou dat op 1 april jl. gebeuren. Vervolgens werd het uitgesteld naar mei en nu is bekend gemaakt dat het naar komend voorjaar is doorgeschoven.

Naast het verkrijgen van het doorvaartvignet via website en vaarwaterapp wordt momenteel ook nog onderzocht of en op welke wijze offline verkoopmogelijkheden geboden zullen worden. Gedacht wordt aan automaten om een vignet aan te schaffen.

Ook zijn er vanuit de sector (Watersportverbond en HISWA) vragen over de wijze waarop Amsterdam het doorvaartvignet wil invoeren, de gemeente is hierover met de sector in gesprek. 

’’Om op een goede manier over te kunnen gaan tot de invoering van het doorvaartvignet is meer  tijd nodig. Om die reden zal de invoering van het doorvaartvignet uitgesteld worden tot uiterlijk  voor de start van het vaarseizoen 2022,’’ aldus Egbert J. de Vries, wethouder Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit.

Bron: Watersport-tv

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond