Droomdeal voor de Nederlandse watersport

Allianz en het Watersportverbond hebben de gezamenlijke overtuiging: water heeft de toekomst of nog beter...the future is water.

27 januari 2021

Klopt. We hadden het grootst in gedachten. Met de skyline van Rotterdam als decor. Kiran Badloe zou de show openen en voorbij scheren aan een armada van tweeduizend Optimisten met jonge zeilers. Zij zouden in beweging komen op het moment dat er ook een vloot geheel in het goud gestoken suppers onder de Erasmusbrug door zou varen. Op plekken langs de kademuren waren diverse vormen van waterentertainment bedacht. Denk aan een sectie met het spectaculaire kanopolo, een pitstraat met boten uit de Olympische klassen en ook was er gedacht aan faciliteiten in de Rijnhaven om kite- en golfsurfers voort te stuwen. Op de diverse hoge gebouwen op de kop van Zuid wilden we gigantische steigerdoeken hangen met de beeltenissen van onze watersporthelden. Anouk was zelfs al gepolst om een miniconcert te geven op een drijvend podium in Delfshaven. Deze zou worden verbonden met de tuin en het terras voor Hotel New York. De plek waar de zangeres in 1993 haar gelijknamige album schreef en deels opnam. De koning en koningin, werden door burgemeester Aboutaleb opgehaald in een formatie watertaxi’s in de kleuren van het Watersportverbond, subtiel voorzien van het nieuwe logo van onze sponsor. Op dat moment hadden we ook bij hoge uitzondering een vuurwerkshow mogen loslaten in de Rotterdamse sterrenhemel. Thema: Nederland viert het water. Terwijl het op de kades zes rijen dik stond van de mensen die geen glimp van de show hoefden te missen door de gigantische beeldschermen. Ieder detail van het event was loepzuiver in beeld gebracht. En tot het einde toe hadden we het spannend kunnen houden wie deze indrukwekkende watersportvoorstelling mogelijk had gemaakt.

Dat het in het echt altijd anders loopt, hoef ik jullie niet te vertellen. Toch hebben we met Allianz, tot vlak voor de tweede lockdown, gedagdroomd over een spectaculair feest in de haven van Rotterdam, die onze unieke samenwerking zou bekronen. Want dat is het. Allianz stapt voor acht jaar vol aan boord bij het Watersportverbond. Met een gezamenlijke overtuiging: water heeft de toekomst of nog beter...the future is water. In deze tijd van corona, waarin alles op z’n gat ligt, een ongelooflijk bijzondere deal.

Allianz omarmt de totale watersport 

Is dat geluk, is dat hard werken? Geen idee… het is gewoon mooi en een bevestiging. Een ambitieuze bond met ambitieuze plannen spreekt bedrijven aan. Met Optimist on Tour inspireert het partnership een volgende generatie en zullen nog veel meer kinderen kennismaken met de watersport. Daarnaast focust het partnership zich op drie evenementen: JWK '22, WK '23 en de jaarlijkse Regatta. Deze worden aangegrepen om onze sport op de wal en het water te vieren. Ik zie het ook als ideale momenten waarop je het partnership onderstreept en evenementen verbindend inzet. Elkaar onmoeten en trots delen. Met de top- en talentploeg als boegbeeld kunnen we de sport optimaal uitdragen door hoge ogen te gooien op het allerhoogste wereldpodium: de Olympische spelen van Tokyo, Parijs en Los Angeles. Het partnership gaat verder en dat vind ik zo mooi. Allianz omarmt de totale watersport en onderschrijft de relatie van het water en de sport met de thema's educatie, innovatie en duurzaamheid.

Allianz zit met overtuiging en toewijding in de samenwerking. Daarom hadden we het groots willen aankondigen en vieren. Nu deden we dat noodgedwongen vanuit een tv-studio in Utrecht. Jammer, maar het is niet anders. Het vervult mij niet minder met trots en dat gun ik alle watersporters. Op naar een gouden toekomst voor de Nederlandse watersport.

 

Gezondheid!


Arno van Gerven 
Directeur van het Watersportverbond

De partners van het Watersportverbond